Gorski kotar u potpunoj blokadi; Zbog vjetra i opasnosti od pada stabala zatvorene sve državne, županijske i lokalne ceste

Samo za osobna vozila otvorena je dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Bosiljevo (zbog vjetra). Ostala vozila iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci ili Istri mogu prometovati autocestom A1 do čvora Žuta Lokva i dalje preko Vratnika (DC23) do Senja i Jadranskom magistralom do Rijeke.

Po najnovijem izvještaju HAK-a, od kasnog prijepodneva zatvorene su sve državne, županijske i lokalne ceste kroz Gorski kotar, uključujući i staru cestu kroz Gorski kotar prema Zagrebu (DC3), i to zbog opasnosti od pada stabala na kolnik, kao i njihova otežanog uklanjanja, pa je kolnik sužen.

Podsjetimo, već je jučer reporter Nove TV Marko Balen izvještavao o jakom vjetru u Gorskom kotaru, koji je nažalost uzeo i ljudsku žrtvu – prilikom pokušaja da popravi krov oštećen vjetrom smrtno je stradao muškarac (33), nakon čega je policija apelirala na stanovnike Gorskog kotara da ne izlaze iz kuća dok se vrijeme ne smiri.

Samo za osobna vozila otvorena je dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Bosiljevo (zbog vjetra). Ostala vozila iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci ili Istri mogu prometovati autocestom A1 do čvora Žuta Lokva i dalje preko Vratnika (DC23) do Senja i Jadranskom magistralom do Rijeke, osim za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, i obrnuto.

Na Jadranskoj magistrali između Novog Vinodolskog i Senja (DC8) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila).

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac na 195. km u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom, zbog prevrnutog teretnog vozila (vjetar).

Kolnici su mokri i skliski od kiše u Istri, Hrvatskom primorju i Gorskom kotaru, vlažni mjestimice u ostalom dijelu zemlje. Mogući su odroni. Jak vjetar puše u većem dijelu zemlje pa se vozači pozivaju na pojačan oprez, zbog mogućnosti pada stabala i granja na kolnik. Tijekom dana očekuje se pojačan promet u gradovima, na prilaznim i obilaznim cestama pa se vozačima savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...