I sutra oblačno, vjetrovito i iznadprosječno toplo vrijeme

Nakon dva dana koja su bila iznadprosječno topla za prosinac, danas je došlo do zahlađenja koje je na kopnu donijelo temperature niže i za 10 °C. Danas se tako očekuje pretežno oblačno vrijeme, mjestimice s kišom, u unutrašnjosti ponegdje i snijegom, osobito u gorju, piše Index.hr.

Danas oblačno s kišom i snijegom

Na istoku zemlje očekuje se oblačno vrijeme s kišom, mjestimice i snijegom, dok će se temperature kretati od 2 do 5°C. Oborine će se na istoku zemlje nastaviti i tijekom poslijepodnevnih sati, mada je mjestimice moguće i djelomično razvedravanje.

Slično vrijeme očekuje i središnju Hrvatsku, s temperaturama od 2 do 5°C. U središnjoj Hrvatskoj očekuje se obilniji snijeg u višim predjelima, dok će u nižim predjelima padati kiša koja može prijeći u snijeg. Liku i Gorski kotar danas također očekuju kiša i snijeg, koji u prometu već stvara poteškoće, kako je javio HAK. Opširnije… Temperature će se kretati od 1 do 5°C.  Istru danas očekuju više temperature nego ostatak zemlje, koje će se kretati od 8 do 12°C, dok će vrijeme biti promjenjivo oblačno uz manju količinu kiše. Jadran danas očekuju temperature od 3 do 15°C, dok će vrijeme biti oblačno s umjerenom kišom. Puhat će umjeren do jak južni i jugozapadni vjetar u postupnom slabljenju i okretanju na sjeverozapadni. Na samom jugu zemlje danas se očekuje oblačno vrijeme s temperaturama od 12 do 15°C. Bit će oblačno uz umjerenu količinu kiša.

Sutra opet južina

Od sutra temperature opet rastu i na kopnu pa se tako očekuju temperature od -1°C do 11°C u popodnevnim satima. Na Jadranu će se zadržati temperature kao i danas te će se kretati od 9 do 13°C. Bit će umjereno i pretežno oblačno, vjetrovito te iznadprosječno toplo vrijeme. Mjestimice je moguća kiša koja će u petak biti obilnija. Također, u petak će južina biti još veća pa će se tako temperature kretati i do 14°C.

U noći na subotu doći će do zahladnjenja pa će kiša na kopnu prijeći u susnježicu i snijeg. Puhat će umjeren do jak, na Jadranu i olujan južni i jugozapadni vjetar, a u subotu oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...