Ide na bolje; Oliver izlazi iz bolnice, Božić će dočekati kod kuće

Oliver Dragojević u petak izlazi iz bolnice. Blagdane će provesti kod kuće okružen obitelji. Zdravstveno stanje Olivera Dragojevića ide na bolje. Legendarni glazbenik u petak bi trebao izaći iz bolnice u kojoj boravi proteklih tjedana. Blagdane će tako Oliver dočekati u krugu najmilijih.

“Ostvarit će mu se želja da dođe kući za Božić. Oliver je sad super”, izjavila je njegova supruga Vesna Dragojević za 24 sata. Svog supruga posvećuje svakodnevno krateći mu bolničke dane.

Podsjetimo, Oliver se već nekoliko mjeseci bori protiv karcinoma. Teška bolest dijagnosticirana mu je krajem ljeta, a zbog zdravstvenog stanja nedavno je morao otkazati sve zakazane koncerte.

Oliver se, rekli su nam njegovi bliski suradnici, počeo dosađivati u bolnici pa beštima u šali. Igra na briškulu s obitelji i prijateljima koji ga posjećuju. Zeza se s njima i priča viceve.

– Odličan je, super je. Ide jako nabolje – rekao nam je Tedi Spalato, koji je išao Oliveru u bolnicu skratiti vrijeme do izlaska.

Oliver je zbog narušenog zdravlja morao otkazati i nastup na humanitarnom koncertu za djecu iz Klaićeve 22. prosinca u zagrebačkom Lisinskom. Prije dva tjedna otkazao je, tjedan dana prije zakazanog termina, oba koncerta u Spaladium Areni. Sa svojom vjernom publikom htio je proslaviti svoj 70. rođendan i 50 godina bogate glazbene karijere.

– Naravno da mu je žao zbog toga jer je morao odustati od koncerata, no Oliverovo zdravlje je sad na prvome mjestu – kaže nam glazbenikov blizak suradnik i prijatelj Nenad Drobnjak.

Oliver je uoči koncerata išao na probe u Splitu sa svojim pratećim bendom Dupini. Članovi benda također ga posjećuju u bolnici. I s njima priča o glazbi i šali se. Svi njegovi suradnici kažu da mu je jako žao zbog otkazivanja koncerata jer on živi za glazbu i vjernu publiku.

– Glazba je njegov smisao života. Bez glazbe ne može – rekao je Tedi Spalato.

Dragojevića je u bolnici planirao posjetiti i njegov prijatelj Ante Gelo.

– Najvažnije je da nam je prijatelj dobro. Ako nekoga volim, volim njega. Svašta smo skupa prošli i želim mu sve najbolje, da se što prije oporavi – emotivan je bio Gelo. Dodao je da su Oliveru baš prije nekoliko dana slali poruku da bez njega izvedba pjesme “Vjeruj mi” nije ista.

Svakim danom sve bolje

– Nasmijao se i rekao da ga ne zezamo – rekao je Gelo. Oliver je u bolnici zbog narušenog zdravlja završio prije dvadesetak dana. Tumor na plućima dijagnosticirali su mu početkom kolovoza, kad mu je pozlilo na sprovodu prijatelja, glazbenika Remija Kazinotija. Nije ni slutio da je riječ o takvoj bolesti. Da se liječi u splitskoj bolnici javnost je doznala krajem kolovoza. Unatoč dijagnozi i borbi s bolešću, Oliver je nastupao sredinom listopada u splitskom HNK. Tad je nastupao s Gibonnijem, Spalatom i Marijanom Banom na koncertu “Vjeruj u ljubav”, koji je organizirala Županijska liga protiv raka povodom 50. obljetnice humanitarnog rada. Zahvalio se publici na podršci koja ga je dirnula. Oliver je nedavno prošao 4. ciklus kemoterapije.

– Uslijed kemoterapije došlo je do nekih nuspojava koje su uobičajene. No svakim danom je sve bolje – objasnio je Dragojevićev suradnik Drobnjak.

Dragojevićevo liječenje vodi prof. dr. Eduard Vrdoljak, predstojnik Klinike za onkologiju i radioterapiju splitske bolnice.

Nadamo se da ćemo koncerte odraditi kad Oliveru bude bolje. On je optimističan, kao i svi oko njega. Svjesni smo da dijagnoza nije bezazlena, no u puno slučajeva pacijenti su se oporavili, rekao je Oliverov suradnik Drobnjak.

On mu je i organizirao oba koncerta u Spaladium Areni. Drobnjak je naglasio da se njegov prijatelj hrabro nosi s dijagnozom.

– Svi vjerujemo i moramo vjerovati u pozitivan ishod te nove koncerte na proljeće – zaključio je Oliverov prijatelj.

Kad je javnost doznala da se liječi od tumora na plućima Oliver se šalio da nije ostao bez glasa.

Mediteranska kuhinja

– Dane provodim kod kuće, gdje sviram i pjevam. Znate, ujutro ustanem, uzmem gitaru i počnem svirati, i tako po cijeli dan. Nije mi teško, gledam na to kao na jednu vrstu rekreacije – rekao je i dodao da utjehu nalazi u pjesmama. Planirao je, kad ojača imunitet, i na Korčulu. Oliver je po ocu i majci iz mjesta Vela Luka, koja je već desetljećima njegovo utočište.

– Pijem puno vitamina i dobivam zdravu vitaminsku dopunu prehrani, a mimo toga samo prirodno. Mediteranska kuhinja, nema neke druge tajne – rekao je sredinom listopada Dragojević nakon koncerta u splitskom HNK.

Tad je ganuo publiku do suza kad je skinuo kapu i otkrio da je uslijed liječenja ostao bez kose. Uslijedile su gromoglasne ovacije publike. Unatoč tadašnjoj upali uha, a i dozi iscrpljenosti i umora, Oliver Dragojević je tad rekao da je koncertom “ostvaren cilj”, a s njim su uglas za kraj svi otpjevali pjesmu “Vjeruj u ljubav”, po kojoj čitav koncert nosi i ime.

Emotivan koncert

– Bilo je uistinu prekrasno i jako emotivno. Oliver je bio izuzetno raspoložen te je u svojoj do sada najtežoj životnoj situaciji pokazao vjeru, nadu i ljubav. Podignuo je na noge te dao krila i onima u publici koji pate od sličnih problema i oboljenja – rekao je o kolegi i dugogodišnjem prijatelju pjevač Tedi Spalato. S Oliverom je u Splitu trebao nastupiti i Stjepan Hauser.

– Nevjerojatna je snaga koju ima u sebi – rekao je Hauser.

Olivera je još jednom nahvalio Gelo.

– Fenomenalan je. Baš mi ga je lijepo čuti jer smo zabrinuti za njega. Oliver je velik čovjek. Pravi je prijatelj – zaključio je.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...