irena dragić pešutu

“Ima li smisla vama pričati o ovisnosti? Prednjačimo po broju ovisnika, a ništa se ne poduzima”

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

Porodiljna naknada kasni mjesecima. Znate li koliko je to majkama važno? Žene su rodile na ljeto, a nakandu nisu dobile. Ne smije proći više od mjesec dana otkada se dijete rodi, a da ta naknada, koja je ionako mizerna, ne stigne. Kako je moguće da toliko kasni?, uputila je Irena Dragić pitanje Mariju Pešutu, gradskom pročelniku za zdravstvo i socijalnu skrb.

Problem zlostavljanja žena i sigurne kuće, ništa se nije promijenilo godinama. Nadalje, Zadarska županija je prvi vrhu po broju ovisnika. Godinama se ne radi ništa. Ima li smisla vama pričati o ovisnosti pročelniče? Što je u konačnici sa centrom Mocire, imamo li tu kakvih dobrih vijesti?, upitala se Dragić, a na slične probleme osvrnuo se i Antun Novoselović.

Moramo težiti pomoći obiteljima ovisnika, ne samo onih o drogi i alkoholu, već i o kocki. Svaki dan se roditelji suočavaju s djecom koja su ovisna o drogama. Institucije i udruge koje se bave time moraju pomoći. Što se tiče pomoći, kasni se sa svim oblicima, ne samo s porodiljnim naknadama. Konkretan primjer, radi se o jednoj samohranoj majci koja je godinama dobivala pomoć. Ove godine je izostala. Informirala se, nije dobila informaciju. Potrebne su joj školske knjige i drva za orgijev. Žalila se i zbog toga. Ona u kući nema struje, da bi školovala dijete mora posuditi od susjede, rekao je Novoselović.

 

 

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar