Irena Dragić: “Zašto privatni vrtići naplaćuju 850 umjesto dogovorenih 600 kuna?”, Nekić: “Roditelji, prijavite takve slučajeve”

Imate li informaciju da neki privatni vrtići naplaćuju mjesečno 850 kuna, a to opravdavaju učenjem jednog stranog jezika. Mi smo ovdje donijeli osnovnu cijenu vrtića od 600 kuna i ovo što se radi je nedopustivo. Svi vrtići koji naplaćuju cijenu od 850 kuna neka se smjesta prestanu sufinancirati. Roditelj ne može birati želi li da njegovo dijete uči ili ne strani jezik zbog čega se skuplje naplaćuje, istaknula je tijekom aktualnog sata vijećnica SDP-a Irena Dragić.

Pročelnik za odgoj i školstvo Grada Zadra, Joso Nekić, rekao je kako s ovim problemom nije upoznat i pozvao roditelje da prijave slučaj ukoliko se nađu u takvoj situaciji.

Slažem se sa svime. Nedopustivo je da se uvećava cijena. Molio bih roditelje da svaki takav slučaj prijave jer oni imaju slobodnu volju. Cijena vrtića nije pala samo sa 700 na 600 kuna, već je za drugo dijete prepolovljena, dok je za treće dijete vrtić besplatan.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...