Istraživanje; Hrvatska je za njemačke turiste srednje sigurna zemlja

Nijemci za odlazak na odmor sigurnim smatraju još samo pet odredišta na svijetu, a Hrvatsku doživljavaju srednje sigurnom zemljom, proizlazi iz ispitivanja kompanije British American Tobacco (BAT) objavljenog u ponedjeljak.

Njemački turisti sigurno se osjećaju jedno u vlastitoj zemlji, Austriji, Švicarskoj, Skandinaviji i Italiji. Najpopularnije turističko odredište, Španjolsku, svega 49 posto ispitanih smatra sigurnim, pokazalo je istraživanje.

Hrvatska u grupi s Grčkom i Velikom Britanijom

Hrvatsku, koja spada među pet najpopularnijih turističkih odredišta za njemačke turiste, sigurnom smatra 33 posto ispitanih. Time se Hrvatska našla u sredini ljestvice u grupi sa zemljama poput Grčke ili Velike Britanije.

Od 30 najpopularnijih turističkih odredišta za Nijemce na dnu su se našle Turska, Tunis i Egipat.

Slabije obrazovani turisti pokazuju veći stupanj straha 

“Umjesto sunca, plaže i mora sigurnost je postala odlučujući čimbenik u odabiru mjesta za odmor”, rekao je znanstveni voditelj studije Ulrich Reinhardt iz instituta Gfk, koji je proveo istraživanje za potrebe BAT-ove Zaklade za budućnost kompanije.

No, svaki dvanaesti se ispitani se niti u Njemačkoj ne osjeća sigurnim. Ispitivanje je pokazalo odnos između stupnja obrazovanja i straha tako što slabije obrazovani turisti pokazuju veći stupanj straha. Zaklada za budućnost BAT iz Hamburga redovito objavljuje studije na temu turizma.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...