Ivan Santini zabio PSG-u u sudačkoj nadoknadi

Vodeća četvorka francuskog nogometnog prvenstva, PSG, Monaco, Lyon i Marseille ostvarili su pobjede u susretima 19. kola Le Championnata.

PSG je na Parku prinčeva pobijedio Caen 3:1, Monaco je u Kneževini porazio Rennes 2:1, Marseille je na Velodromeu slavio protiv Troyesa 3:1, dok je Lyon na gostovanju pobijedio Toulouse 2:1.

PSG je rutinski stigao do pobjede protiv Caena. Golove za pariški sastav zabili su Edinson Cavani (21), Kylian Mbappe (57) i Yuri Berchiche (81), dok je pogodak za goste u sudačkoj nadoknadi iz kaznenog udarca zabio hrvatski nogometaš Ivan Santini. Bio je to njegov šesti pogodak ove sezone.

Monaco je daleko teže stigao do bodova. Domaćin je poveo u 20. minuti preko Radaamela Falcaoa, izjednačio je Wahbi Khazri iz kaznenog udarca u 59. minuti, a pobjedu Monacu donio je Keita Balde Diao u 81. minuti. Danijel Subašić je branio za domaći sastav.

Lyon je slavio u Toulouseu golovima Nabila Fekira (24-11m) i Rafaela (90+3), a poraz domaćina ublažio je Max Gradel (90+6-11m). Troyes je poveo na Velodromeu golom Bryana Pelea (14), no Marseille je u nastavku susreta zabio tri gola, a strijelci su bili Dimitri Payet (31), Luiz Gustavo (66) i Valere Germain (84).

Na ljestvici vodi PSG sa 50 bodova, Monaco i Lyon imaju po 41 bod, a Marseille 38 bodova.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...