Jedini supermjesec ove godine obasjao Hrvatsku i svijet, jutros se budimo s temperaturama oko nule

Fenomen zvan Perigej predstavlja pojavu kada se zemljin satelit (Mjesec) nalazi na točki na njegovoj putanji u kojoj je najbliži Zemlji.

Kada je Mjesec u Perigeju, tada je zapravo udaljen samo 356.400 kilometara od Zemlje, dok mu je ubičajena udaljenost 384.000 kilometara.

Mjesec je postao pun u nedjelju u 16.47 sati po našem vremenu, a perigej će dosegnuti jutros u 9.45 sati.

Ako ste noćas uživali u njegovoj veličini, vjerujemo da ste se toplo obukli jer vas temperature nisu mazile.

Tako se Zadar jutros budi na svega 2°C koliko se u 6 sati mjesti na Puntamici. Isto toliko mjeri se jutros u Biogradu i Pakoštanima, dok je za jedan Celzijev stupanj temperatura niža u Viru, Ninu i Benkovcu. Kao i uvijek rekorder je Gračac u kojom je trenutno -4°C.

Danas nas očekuje djelomice, na Jadranu i pretežno sunčano, a u unutrašnjosti ujutro ponegdje uz maglu. Poslijepodne sa sjevera naoblačenje, navečer i osobito tijekom noći na utorak u središnjim i istočnim predjelima mjestimice može pasti malo snijega ili kiše koja se može smrzavati na hladnom tlu. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i zapadni, a na Jadranu bura i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna od 2 do 7, na Jadranu od 7 do 12 °C.

I sutra se na Jadranu očekuje pretežno sunčano, a u unutrašnjosti promjenljivo te uglavnom bez oborine. Vjetar slab, u Slavoniji i na Jadranu umjeren sjeverozapadnjak, koji će u Dalmaciji sredinom dana okrenuti na buru i sjeverni vjetar. Najniža jutarnja temperatura od -6 do -1, na Jadranu od 1 do 6, a najviša dnevna od 2 do 6, na Jadranu od 9 do 13 °C.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...