Jure Zubčić: “Grad Zadar lažira izvještaje o radu Savjeta mladih”

Grad Zadar je rodijačka organizacija. Oni su toliko umreženi da se ne smijeniti ženiti između sebe. Zato vrijeme mladi su sve više apatični jer su uvjereni da ništa ne mogu promijeniti, da njihove sposobnosti, znanja, obrazovanja nisu mjerilo vrijednosti. Da se natječaji namještaju za njihovu rodbinu i prijatelje koji i bez uvjeta dobivaju radna mjesta, rekao je predsjednik zadarskog SDP-a Antun Novoselović na tematskoj tiskovnoj konferenciji vezano uz stanje sa savjetom mladih Grada Zadra.

SDP-ovci ističu korupciju, nepotizam i neperspektivnost kao glavne uzorke bijega mladih iz Zadra, te kažu kako se Savjet mladih pretvorio u još jedan instrument političke manipulacije. Jure Zubčić, član predsjedništva SDP-a i ujedno član Savjeta mladih, naveo je primjere kako se lažiraju izvještaju koji se šalju resornom ministarstvu.

U poslanom izvješću za 2015. godinu su nabrojane aktivnosti koje se nisu odžali. Obaveza gradonačelnika Zadra, tada je bio Božidar Kalmeta, da se jednom u tri mjeseca održi sastanak sa Savjetom. On nije održan ni jednom. U izvješću stoji da je održano 12 sastanaka. Savjet u 2016. godini nije potrošio nijednu kunu, a istovremeno izvještaju resornom ministarstvu stoji da su odrađene predviđene programske aktivnosti. Pitam gradonačelnika Branka Dukića tko lažira izvještaj – on sam ili netko od referenata iz gradske uprave, pita se Jure Zubčić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...