Kalmeta: “Najdraži Tuđmanov skup HDZ-a bio je onaj 90-te u Zadru. Bili smo na brodu kako nam partija ne bi isključila struju”

Na proslavi 28. obljetnice utemeljenja Hrvatske demokratske zajednice u Zadru sinoć na Višnjiku, bivši gradonačelnik i predsjednik županijskog ogranka stranke podsjetio je prisutne kako je prvi čovjek koji je dobio Povelju počasnog građanina Grada Zadra bio upravo prvi čovjek HDZ-a i prvi predsjednik slobodne nam Hrvatske – dr. Franjo Tuđman. Uručio mu ju je tada Živko Kolega, u funkciji predsjednika Općine Zadar.

Skup HDZ-a 90-te u Zadru održao se na brodu. Zašto? Jer je postojala bojazan da će po nalogu partije netko isključiti struju u Elektri. To je bilo teško, ali lijepo vrijeme. I kako je uvijek iznova govorio, Tuđmanu najdraži skup stranke.

Od onda do danas, istaknuo je s ponosom, Hrvatska demokratska zajednica na ovim prostorima nije izgubila povjerenje građana.

Zahvaljujući svima vama koji ste ovdje, ali i našem članstvu koje večeras nije s nama, ali požrtvovno radi na promicanju vrijednosti stranke, mi već 28 godina dobivamo izbore i u gradu i u županiji. Time se može pohvaliti još samo Vukovarsko srijemska županija.

Svi smo prolazni, ali ovaj grad ostaje, kazao je Kalmeta napomenuvši kako nikada nije volio demagogiju i prazne riječi. Samo trudom i radom treba zaslužiti povjerenje ljudi. Danas je to lakše negoli prijašnjih godina.

Danas imamo vladu koja je prijateljski raspoložena prema svim krajevima Hrvatske,  za razliku od Vlade Zorana Milanovića koja nije bila naklonjena zadarskom kraju, što vam mogu potvrditi ja osobno, ali i sve kolege gradonačelnici i načelnici iz našega kraja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...