Kiša će biti obilna, a evo kakvo nas vrijeme čeka za vikend

Prema večeri, temperature će osjetno pasti pa će se kiša pretvarati u snijeg. Na Jadranu će se zadržati visoke temperature, stoji u vremenskoj prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Jače naoblačenje s kišom, koje je zahvatilo veći dio Jadrana i zapadne krajeve unutrašnjosti, tijekom petka proširit će se na cijelu zemlju. Mjestimice može biti i obilnije kiše, osobito uz obalu i u gorju. Navečer i u noći uz osjetan pad temerature zraka u unutrašnosti mjestimice snijeg. Puhat će jako i olujno jugo, u unutrašnjosti jugozapadni vjetar. Iznadprosječno toplo za ovo doba godine, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 do 15 °C.

U noći na subotu i ujutro kiša, pljuskovi, na Jadranu grmljavina, a u gorju snijeg i stvaranje nježnog pokrivača. Sijega može biti mjestimice i u nizinama, a nošen vjetrom i u unutrašnjosti Istre i Dalmacije. Do sredine dana prestanak oborine u većini krajeva, osim na krajnjem jugu. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, na Jadranu jak jugozapadni, na krajnjm jugu i olujan. Vjetar će kroz dan na moru okretati na umjeren sjeverozapadni, a potom i buru koja će na sjevernom dijelu biti jaka već od sredine dana. Temperatura većinom između 0 i 5, sjevernom Jadranu od 5 do 10, u Dalmaciji između 10 i 15 °C.

Pred kraj vikenda ostat će hladno, no bez oborina.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...