Kiša na površinu izbacila nepovjerenje prema gradskim radovima

Napravili su triput gore nego što je bilo, za što ti komunalci primaju plaće, a na burzi toliko ljudi koji bi radili, dio je facebook komentara Zadrana nakon što su ih danas ponovno neugodno iznenadile poplavljene gradske prometnice i to nakon kiše manjeg intenziteta. Šesnaest litara padalina po metru četvornom tijekom prijašnje noći i danas do 17 sati bilo je dovoljno da zadarski vozači moraju eksperimentirati na Vruljici, tražiti druge pravce za doći kući ili se preusmjeravati prema uputama privremene prometne signalizacije.

Zadarski vlastodršci često se hvale kako se Zadar sređuje prometno, kako je sve pet, ali ih nešto, netko često u tome demantira. Vrlo često to nešto dolazi s neba, u obliku najobičnije kiše. Sjetimo se poplavljene Relje, nekih drugih prometnica, a danas ulice Oko vrulja. Iz Grada su odmah promptno reagirali s priopćenje u kojem se naglašava kako poplava na cesti nema veze s nedavno završenim radovima. Odmah na prvu da se zna, da nitko ne bi ni pomislio kako je rezultat par mjeseci rada i uloženog kojeg milijunčeka kuna poplavljena ulica kod obične zimske kiše.

Građani su skeptični prema njihovom priopćenju. Kako je to baš nakon završenih radova poplavila prometnica u kojoj to do sada nikada nije bio slučaj. Građani sumnjaju (može se čitati i kao ne vjeruju), a aktivna opozicija u gradskom vijeću im nimalo ne vjeruje. Vijećnica Akcije mladih Marijana Šešelja Botić kaže kako je njihova dužnost sada od gradske uprave i nadležnog gradskog ureda zatražiti imena odgovornih pojedinaca i tvrtki za poplavljivanje prije par dana otvorene prometnice na raskrižju Josipa Jurja Strossmayera i Ivana Mažuranića (Vruljica).

Tražimo očitovanje ne samo nadležnog gradskog ureda nego i projektanta tvrtke Donat, te izvođača; tvrtki Vodoinstalcija i Parala, te tvrtke koja je provela nadzor i zbog koje je odobrena primopredaja prometnice: tko od odgovornih nije ukalkulirao nagibe novog raskrižja, manju moć upijanja oborina zbog sječe stabala i ostale parametre koji struci i odgovornima moraju biti poznati u mnoštvu detalja za koje odgovaraju? Ukratko tko je imenom i prezimenom odgovaran za propuste koji za posljedicu imaju poplavljivanje prometnice neposredno uz upravo rekonstruiranu? Naravno posebno nas zanima tko će snositi dodatne troškove, jer kao gradski vijećnici odlučno odbijamo mogućnost da se nečije greške; projektanata, izvođača ili nadzora, naplaćuju iz gradskog proračuna zbog nesposobnosti nadležnog ureda, stoji u priopćenju kojeg potpisuje Marijana Šešelja Botić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...