Kultura kušanja kuhanog vina na zadarskom Adventu

U petak od 17 sati na Trgu Petra Zoranića održat će se kušanje kuhanog vina ugostitelja na adventskom sajmu, u organizaciji Udruge “Vinum” – Udruge ljubitelja vina u Zadru s ciljem podizanja kvalitete proizvoda.

Kušanje vrši stručni žiri uduge kojeg čine: Filip Erceg (predsjednik udruge i poznati ocjenjivač maslinovih ulja, Renato Kraljev (poznati zadarski kuhar), Ivan Stiblik (jedini zadarski sommelier 3. Stupnja), te Manuela i Robert Plohl (idejni začetnici Udruge, te vinski connoisseuri. Sudjeluje 17 ugostitelja a najbolja tri ugostitelja – kućice bit će proglašeni i udijelit će im se simbolične nagrade (butelja vrhunskog vina) i priznanje za osvojeno visoko mjesto.

Udruga ljubitelja Vina „Vinum“ koja je još uvijek u postupku osnivanja nastala je kao odgovor modernih vremena za potrebom visoke vinske kulture kako u  Hrvatskoj, tako i u Zadru. Predsjednik Udruge je Filip Erceg, potpredsjednik Mario Vuksan, a tajnica i idejna osnivačica Udruge Manuela Plohl. Već na samom početku brojimo 50-at članova. Udruga ljubitelja vina okuplja sve vinske entuzijaste, kako profesionalnog tako i amaterskog kruga na jednom mjestu. Na ljeto 2017. godine rođena je ideja o vinskoj udruzi koja bi okupljala enologe, sommeliere, connossiere ili jednom riječju ljubitelje vina na jednom mjestu. Glavne misije udruge su: promicanje kulture vina s posebnim naglaskom na zadarsku regiju, promicanje hrvatskih vina u nacionalnom i međunarodnom okruženju, poticanje istraživanja i razvoja novih tehnologija, susreti i druženja članova, izdavanje publikacija, organizacija obrazovnih tečajeva, izložba, degustacija i raznih drugih kako kulturnih tako i eno-gastro događanja. Usredotočeni smo na promicanje odgovornog konzumiranja i kulture vina na nacionalnoj.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...