Ministarstvo zdravstva traži odgovor na pitanje tko je kriv za štetu na poliklinici

Tko je odgovoran za štetu nastala na zgradi poliklinike u Zadru nakon rujanskih poplava, zanima i Ministarstvo zdravstva. Resorno ministarstvo zatražilo je očitovanje o istome te je prikupljena potrebna dokumentacija i pokrenut postupak, kako stoji u odgovoru na naš upit na ovu temu kojeg potpisuje ravnatelj Opće bolnice Zadar Željko Čulina.

Longinu važniji Frkini korjeni

Rujanske poplave uzrokovale su štetu na zgradi poliklinike što je hrvatske porezne obveznike koštale više od pet milijuna kuna. Zgradu je nedavno obišao koordinator Vlade za sanaciju šteta od poplava u Zadarskoj županiji Frka Petešić u društvu sa županom Božidarom Longinom. Ni tada nitko nije htio konkretno govoriti tko je odgovoran za nastalu štetu. Županu Longinu bilo je puno važnije isticati kako Frka Petešić ima korijene iz Zadarske županije, kretati u standardnu priču kako je to naš čovik, umjesto da stavi naglasak na pitanje tko odgovarati što je hrvatskim građanima potrošeni novac i u konačnici tko će im ga vratiti.

Nadzor kntrolirao špine!?

U polikliniku se kritičnih dana slili 4,5 milijuna kubika vode. Nije riječ samo o prodoru podzemnih voda, nego je i voda prodirala s krova. Kako sličnih problema nije bilo na drugim zgradama, logično je za pretpostaviti kako je netko loše obavio svoj posao. Dodatno potanje jest kako je obavljena kontrola obavljenih radova, kako nisu uočeni kritični dijelovi. Podsjetimo kako je nadzorni inženjer Željko Predovan početkom kolovoza za lokalne medije izjavio kako komisija oformljena od predstavnika Ministarstva zdravlja, Bolnice i Doma zdravlja, obilazi zgradu i provodi kontrolu doslovno od špine do špine. Iz špina voda nije curila, ali jest prodirala s vrha i iz podzemlja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...