Miočić protiv predatora; Dogovoren meč najopasnijih nokautera svijeta?

Čim je Francis Ngannou proteklog vikenda ekspresno nokautirao legendarnog Alistaira Overeeema, bilo je jasno da će upravo on sljedeći dobiti priliku boriti se za UFC-ovu titulu protiv aktualnog prvaka Stipe Miočića. Sudeći po broju “breaking news” naslova na uglednim američkim MMA portalima, čini se da je već dogovoren teškaški obračun i to za 20. siječnja i UFC 220 u Bostonu.

Čeka se službena potvrda UFC-a, a informaciju je prvi objavio MMA Fightin, a prenio i najpoznatiji MMA novinar Ariel Helwani. Da je borba dogovorena, potvrdio im je neimenovani visoki izvor iz UFC-a, piše Index.hr.

Predsjednik UFC-a Dana White najavio je nakon meča da će borbu s Miočićem dogovoriti što je prije moguće, a mediji su nagađali da se čeka samo konačni dogovor Stipe s UFC-om oko ugovora kojim ranije nije bio zadovoljan.

Stipe Miočić nije se borio od prošlog proljeća kada je nokautirao Juniora Dos Santosa, kojem se osvetio za posljednji poraz u karijeri. Drugi je put obranio pojas i sljedećom pobjedom srušit će rekord UFC-ove teške kategorije.

Ngannou je slavio u svih svojih šest UFC nastupa, sve prekidom, a samo jedan nije bio u prvoj rundi.

“Nisam čovjek za tri runde, želim što prije završiti i ići kući”, rekao je Ngannou nakon rušenja Overeema, čime je potvrdio status jednog od najopasnijih nokautera u UFC-u. Slična je i Miočićeva filozofija. Nema sumnje da nas čeka žestok meč u kojem bi presudan opet mogao biti samo jedan udarac, a kladionice zasad veću prednost daju Kameruncu.

Na UFC-u 220 prvak poluteške kategorije Daniel Cormier borit će se protiv Volkana Oezdemira.

“Uživaj u pojasu dok možeš, pozdravi se s njim prije borbe”, poručio je Ngannou Miočiću prije tri dana.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...