Na velikom “Božićnom turniru” Azzuro open 2017. okupilo se preko 70 natjecatelja, uzbuđenja i odlične igre nije nedostajalo

U prekrasnom ambijentu cbAzzuro u Sukošanu održan je veliki “Božićni turnir” Azzuro Open 2017. U suorganizaciji Brevis doo, Playroom doo, PS Zadarske županije te cb Azzuro okupilo se preko 70 natjecatelja a kvaliteta turnira je nadmašila sva očekivanja.

Na turniru koji je zamišljen kao druženje i opuštanje nakon prvog dijela sezone, nazočio je i gost iznenađenja, Tihomir Mamić – predsjednik Hrvatskog pikado saveza kojem se najtoplije zahvaljujemo na njegovom posjetu, a prenosimo i njegove riječi: “Već nekoliko godina slušam kako se u PS Zadarske županije organiziraju vrhunski turniri koji poprimaju i međunarodni karakter te imaju i humanitarnu notu pa sam se i osobno morao u to uvjeriti. Ovo što su organizirali u suradnji s gosp.Alfredom Brezovskim (Brevis doo) i Igorom Pejazićem (Playroom doo) je fenomenalno. Odlična atmosfera, vrhunski igrači, uvjeti koji se samo poželjeti mogu.”

Prije svega zahvalu zaslužuju dvije dame, Melita Bubić i Nađa Marušić koje su propustile bodovni turnir u Splitu kako bi nastupile na ovom spektaklu. Koliko je sam turnir bio jak i kvalitetan svjedoče imena koja su na njemu nastupila: Boris Krčmar (višestruki svjetski prvak), Vladimir Lešić (standardni reprezentativac), Mišo Stanković, Slavko Brzić, Romeo Grbavac i Miro Buha (igrači iz TOP10 u Hrvatskoj) ali i Alihajder Hadžipašić (ponajbolji igrač BiH).

Uzbuđenja i odlične igre nije nedostajalo a titulom pobjednika okitio se Boris Krčmar (PK Janje Zagreb). Suparnik u finalu, koji mu je pružio odličan otpor, bio je Miro Buha (PK Posejdon Split). Treće mjesto pripalo je Vladimiru Lešiću (PK Posejdon Split) dok je na četvrtom završio Alihajder Hadžipašić (BiH) kojem je pripao i play of the day, izlaz sa 180 u četvrtom krugu, a za koji je nagrađen urnebesnim aplauzom.

Najbolji rezultat od pikadista Zadarske županije ostvario je Goran Salopek (PK 3M Zadar) koji je poražen od kasnijeg pobjednika Krčmara, a osvojio je vrlo dobro sedmo mjesto u iznimno jakoj konkurenciji, pričemu je savladao i favoriziranog Romea Grbavca (PK Pojezerje). Uz njega unutar prvih deset našli su se Roko Sturnela (PK Vidikovac) i Tomislav Markić (PK Magnum) kojem je malo nedostajalo za pobjedu protiv kasnijeg finalista Mira Buhe.

U disciplini parova slavila je kombinacija Hažipašić-Blaž Maričić (PK Zeleni hrast) koji su u finalu bili bolji od Tomislava Markića i Filipa Lagatora (PK AS). Trećim mjestom morali su se zadovoljiti Šime Buterin (PK N.Bokanjac) i Slaven Kovačević (PK Coloseum Zagreb).

Slavko Brzić (predsjednik PK Dioklecijan iz Splita, tri godine zaredom ekipini prvak Hrvatske) koji je iz Splita doveo cijelu plejadu igrača zahvalio se domaćinima: “Hvala vam na svemu, bilo je više nego odlično. Vidimo se i do godine.”

Organizatori zahvaljuju medijskim promotorima Zadarskom listu i Anteni Zadar.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...