Na Viru sutra Karanov koncert, paljenje četvrte adventske svijeće i badnjaka, klizalište i kanapei

Pjevača Gorana Karana nije lako uhvatiti u posljednje vrijeme. Jednostavno, trči s obaveze na obavezu. Bio je u Makarskoj na adventskom koncertu, nešto prije i u Slovačkoj gdje je imao četiri rasprodana koncerta, a uspješno promovira i mjuzikl „Naša bila štorija“ s kolegama Giulianom, Severinom i Danijelom. Pjesma „Šta je svit“ iz tog mjuzikla i albuma, koju izvodi u duetu sa Severinom, u nepunih tri tjedna pregledana je i poslušana gotovo 3 milijuna puta na YouTube kanalu, što svjedoči o Karanovom „nervu“ za pisanje pjesama.

„Nakon dvadeset godina karijere mislim da imam pravo reći kako mi je ta stvar s mjuziklom najbolje što se dosad dogodilo. Teško je u istom momentu raditi i skupiti sve te ljude koji imaju uspješne solo karijere, a rezervnih varijanti nema“, priča nam Karan o uspjehu glazbenog i scenskog projekta kojega autorski potpisuje s Nenadom Ninčevićem. I dok se u Hrvatskoj i Sloveniji gradi priča ili „Štorija“, u Slovačkoj i Poljskoj na njegovim koncertima nema praznih sjedalica.

„U Slovačkoj je bilo zaista odlično, kao i ranije u Poljskoj. Dvorane su rasprodane i organizacija je odlična. U početku sam išao u nepoznato, ali odaziv je bio sjajan. Oni pomalo shvaćaju riječi i atmosferu iz pjesama, jer ima dosta sličnosti u našim slavenskim jezicima. Drugo, oni vole Dalmaciju i dalmatinske pjesme. Mi smo njima simbol i doživljaj Mediterana s kojega nose lijepe uspomene i brojne ljubavi. A ljubav je lijek kojega nema u apotekama“, opisuje splitski pjevač sjajne dojmove s koncerata u Poljskoj i Slovačkoj na koji su dolazile i njihove velike pjevačke zvijezde. Negdje između svih tih obaveza, vječni glazbeni vagabundo i „Porinima“ nagrađeni autor, našao je mjesta i vremena za Vir. Na otok, koliko se sjećamo, dolazi prvi put.

„Nisam ni sam siguran, ali sjetit ću se kad vidim mjesto i ljude. Nije ni bitno, jer najveći je gušt nastupati uživo pred publikom i uživati u dobroj energiji koncerta. Koncert je na centralnom virskom trgu u duhu i vremenu blagdana, pa je to razlog više da svi damo najviše od sebe i uživamo. Eto, nisam bio 50 godina, ali dat ćemo sve od sebe da ljudi budu zadovoljni. Što god bude na stolu, podijelit ćemo s ljudima“, poručio je Karan i za kraj postavio pitanje: „Što kaže Vakula?“

Vakula kaže sunčana subota s ugodnih dnevnih 10˚, u večernjim satima 9˚, bez vjetra i mraza. Dakle, idealno za adventsko druženje. Koncert počinje oko 18 sati, u subotu 23. prosinca na Trgu svetog Jure ili jednostavnije – virskoj rivi.

 

BLAGDANSKE SLASTICE & KANAPEI

Subotnji program na Trgu svetog Jure počinje standardno u 18 sati s paljenjem četvrte adventske svijeće i badnjaka, a na štandovima „Vir turizma“ naći će se besplatni zalogaji – malo blagdanskih slastica te kombinacija finger fooda; kanapei od hobotnice i inćuna. Iz virske destinacijske kompanije toplo preporučuju vafle, kao i klizalište „Ledeni otok“ za dodatnu subotnju zabavu i rekreaciju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...