13. prosinca u 20 sati

Ne propustite folklorni advent uz ansambl LADO u crkvi Sv. Nikole

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

U srijedu, 13. prosinca u crkvi sv. Nikole s početkom u 20 sati održat će se adventski koncert ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske – LADO u organizaciji Koncertnog ureda Zadar.

Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO veliku pozornost posvećuje prikupljanju, umjetničkoj obradi i koncertnom predstavljanju hrvatske crkvene pučke glazbe. Uz korizmene, uskrsne i marijanske pjesme i mise, sakralni glazbeni repertoar najvećim dijelom čine napjevi božićnog ciklusa koje Ansambl izvodi na svojim tradicionalnim božićnim koncertima u katedralama, crkvama i koncertnim dvoranama diljem Hrvatske.  Božićni vokalno-instrumentalni program za 2017. godinu Radujte se, narodi predstavit će zadarskoj publici neke od najpoznatijih božićnih tradicijskih napjeva koje su za LADO pripremili Dražen Kurilovčan i Zoran Jakunić.

Ovo je prvi nastup ansambla LADO u crkvi Sv. Nikole. Taj je prostor prošle Koncertne sezone Koncertnog ureda Zadar, nastupom ansambla Antiphonus, a zatim i Miroslava Tadića prepoznat kao jedinstven, neobičan i akustički izuzetno skladan.

Koncert je dio pretplate Koncertne sezone Zadar 2017./18.

Cijene ulaznica: 50 i 40 kn

Prodaja ulaznica:

Direktna prodaja: od petka 8.12. u vremenu od 11 do 13 i 18 do 20 sati te subotom od 11 do 13 sati na Info pultu Kneževe palače, ispred koncertnog prostora sat vremena prije početka koncerta.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar