Ne propustite folklorni advent uz ansambl LADO u crkvi Sv. Nikole

U srijedu, 13. prosinca u crkvi sv. Nikole s početkom u 20 sati održat će se adventski koncert ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske – LADO u organizaciji Koncertnog ureda Zadar.

Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO veliku pozornost posvećuje prikupljanju, umjetničkoj obradi i koncertnom predstavljanju hrvatske crkvene pučke glazbe. Uz korizmene, uskrsne i marijanske pjesme i mise, sakralni glazbeni repertoar najvećim dijelom čine napjevi božićnog ciklusa koje Ansambl izvodi na svojim tradicionalnim božićnim koncertima u katedralama, crkvama i koncertnim dvoranama diljem Hrvatske.  Božićni vokalno-instrumentalni program za 2017. godinu Radujte se, narodi predstavit će zadarskoj publici neke od najpoznatijih božićnih tradicijskih napjeva koje su za LADO pripremili Dražen Kurilovčan i Zoran Jakunić.

Ovo je prvi nastup ansambla LADO u crkvi Sv. Nikole. Taj je prostor prošle Koncertne sezone Koncertnog ureda Zadar, nastupom ansambla Antiphonus, a zatim i Miroslava Tadića prepoznat kao jedinstven, neobičan i akustički izuzetno skladan.

Koncert je dio pretplate Koncertne sezone Zadar 2017./18.

Cijene ulaznica: 50 i 40 kn

Prodaja ulaznica:

Direktna prodaja: od petka 8.12. u vremenu od 11 do 13 i 18 do 20 sati te subotom od 11 do 13 sati na Info pultu Kneževe palače, ispred koncertnog prostora sat vremena prije početka koncerta.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...