Nezaslužena pobjeda Cedevite nad Zadrom nakon produžetaka i sumnjivih sudačkih odluka

U susretu 13. kola regionalne košarkaške ABA lige Cedevita je u Domu sportova svladala Zadar sa 102-101 (21-20, 21-27, 30-24, 15-16; 15-14) nakon produžetka. Dva hrvatska predstavnika odigrala su sjajnu utakmicu punu preokreta, a pobjednički koš s istekom vremena u produžetku postigao je Roko-Leni Ukić koji je uspio položiti loptu kroz obruč nakon prodora.

Zadrani su propustili veliku priliku nastaviti niz pobjeda i protiv Cedevite, pred kraj treće četvrtine su vodili sa 68-56, ali je Cedevita serijom trica uspjela povesti sa 72-71 na kraju te dionice igre. Ipak, Zadar je preuzeo vodstvo i u četvrtoj četvrtini te imao napad za pobjedu, ali je Luka Božić u posljednjem napadu u četvrtoj četvrtini promašio tricu za pobjedu. Gosti su poveli i u produžetku te su dvije minute prije kraja vodili sa 96-93. Možda i ključni trenutak dogodio se 1:20 minuta prije završetka kada je najboljem zadarskom igraču Joshui Bosticu dosuđen sumnjivi prekršaj na Džananu Musi kada je ovaj šutirao tricu.

Bostic je zbog prigovora dobio i tehničku pogrešku, odnosno isključujući peti prekršaj, a Musa je pogodio tri od četiri slobodna bacanja za poravnanje na 96-96, a u sljedećoj akciji i tricu za 99-96. Nervoza Zadrana nastavila se i na ulasku u posljednju minutu pa je trener gostiju Aramis Naglić dobio tehničku pogrešku zbog prigovora na prekršaj u napadu Ive Ivanova. Ipak, tricom Lovre Bašića 30 sekundi prije kraja i s dva pogođena slobodna bacanja Luke Božića devet sekundi prije zvuka sirene Zadar je ipak stigao u priliku za pobjedu, ali je onda Ukić ipak pogodio za slavlje Cedevite.

Džanan Musa i Will Cherry ubacili su po 18, a Filip Krušlin 17 koševa za Cedevitu, dok su Joshua Bostic sa 28 i Preston Knowles sa 20 ubačaja predvodili Zadar. Cedevita sada ima omjer pobjeda i poraza 10-3, a Zadar 6-7.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...