Novogodišnja noć donosi nam južinu i temperaturu od 7 °C

Stara godina će u većini predjela biti suha i iznadprosječno topla. Dočeke Nove godine na otvorenom može pokvariti jedino vjetar koji će jačati prema kraju dana. Novu godinu otvara kiša koja će padati gotovo u cijeloj Hrvatskoj, donosi tportal.hr.

Danas će biti djelomice sunčano, većinom suho i iznadprosječno toplo za ovo doba godine. Oblačnije će biti na sjevernom Jadranu i u gorju, a kiša će uglavnom padati uglavnom na riječkom području. Zapuhat će umjereno jugo, a u unutrašnjosti jugozapadnjak, krajem dana će jačati. Najviša temperatura kretat će se od 7 do 12 °C, na jugu Dalmacije biti će malo viša. U novogodišnjoj noći biti će bez znatne promjene, najhladnije će biti u Slavoniji, ali će temperatura posvuda biti između 2 i 8 °C, javlja DHMZ.

U Zagrebu će u nedjelju prijepodne biti oblačno, može pasti malo kiše, a potom djelomice ili pretežno sunčano te iznadprosječno toplo. Puhat će umjeren jugozapadnjak. Najviša temperatura od 10 do 12. U novogodišnjoj noći temperatura će biti oko 5 °C.

Prvi dan nove godine biti će oblačan s kišom od sredine dana. Na sjevernom Jadranu i u središnjim predjelima kiša će mjestimice biti izraženija,a mjestimice može i zagrmjeti. U gorju će s padom temperature u poslijepodnevnim satima kiša prelaziti u susnježicu i snijeg pa se u uglavnom u Gorskom kotaru očekuje stvaranje tanjeg snježnog pokrivača. U dijelovima Dalmacije i Slavonije oborine bi mogle izostati. Puhat će u umjeren jugozapadni vjetar, poslijepodne u okratanju na sjeverni, a na Jadranu umjereno i jako jugo i južni vjetar koji će na sjevernom dijelu sredinom dana okrenuti na sjeverozapadni. Najniža temperatura od 1 do 6, na Jadranu od 5 do 9, a najviša između 9 i 14 °C.

Na zagrebačkom području ponedjeljak će biti oblačan s kišom u drugom djelu dana. U noći na utorak u okolnom gorju s padom temperature kiša će prelaziti u susnježicu i snijeg. Puhat će umjeren jugozapadni vjetar sredinom dana okrenut će na sjeverni i sjeverozapadni. Iznadprosječno će biti toplo, s najnižom temperaturom od 3 do 6, a najvišom između 10 i 12 °C.

Prema sredini tjedna oborina će u cijeloj Hrvatskoj još biti, no manje nego u ponedjeljak. Krajem radnog tjedna očekuje se razvedravanje. Temperature zraka ostat će iznadprosječne za ovo doba godine, u središnjoj Hrvatskoj do 10 °C, na istoku nešto hladnije uz jutra oko nule.

Izdan meteoalarm

Na Staru godinu izdan je žuti alarm za područje Istre, Kvarnera, Like i središnje i sjeverne Hrvatske zbog jakog vjetra. On može uzokovati letenje krhotina i grana, stoga se preporuča oprez.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...