Od vrhunskih vina Vinarije Jokić ne boli glava

Vinarija Jokić nastala je iz spoja ljubavi vinara Duška Jokića prema svojoj djedovini i vinovoj lozi. Obnovom vinograda koji datiraju još iz davne 1906. godine,  uz  idealne mikroklimatske uvjete Ravnih kotara, koji se nalaze između planine Velebit i Jadranskog mora, omogućila su ovom mladom vinaru proizvodnju vrhunskih organskih vina s geografskim porijeklom. Jednom prilikom je lijepo rekao: ‚‚Stil naših vina diktira godina, i dobro je da je tako.” Time je upravo objasnio posvećenost i  iskrenost prema ovom zahtjevnom načinu uzgoja vinove loze i pravljenju vrhunskih organskih vina!

Ljubitelji  vina iz Vinarije Jokić  vole reći da od tih vina ne boli glava. Tako da se možete lijepo opustiti uz vrhunska, mineralna i pitka vina s certifikatom za organski proizvod! U asortimanu Vinarije Jokić su maraština, pošip, rosy, cuvee.

Maraština

Bijelo, suho vino

Rijetka autohtona sorta sjeverne Dalmacije, inače vrlo zahtjevna, s kojom počinjemo degustaciju vina Jokić. Lagano, mineralno i pitko vino blage kiseline. Teško ju je usporediti s bilo kojom drugom sortom jer čuva svoj identitet.

Serviranje: 8-10 stupnjeva

Pošip

Bijelo, suho vino

Izvanredan balans šećera i kiselina čine ovo vino harmoničnim i svježim. Arome su jako izražene i dugotrajne. Vino koje svojom punoćom ostavlja snažan dojam na sve obožavatelje bijelih vina.

Serviranje: 10-12 stupnjeva

Rosy

Roze, suho vino

Ime ovog vina leži u nazivu vrhunske francuske sorte 100% syrah. Sadrži voćne arome, očaravajuće svježine i egzotičnog okusa.

Serviranje: 9 stupnjeva

Cuvee

Crno, suho vino

Vrhunska kupaža cabernet-a(25%), merlot-a(50%) i syrah-a (25%)  koja nosi mirisne note bobičastog voća, ostavlja snažan dojam punoćom tijela i zrelih tanina. Odležava u drvetu dvije godine.

Serviranje: 12-15 stupnjeva

 

 

Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...