Općina Vir tuži Zadarsku županiju za nanesenu štetu u iznosu od 30 milijuna kuna!

Općina Vir povodom održanog sastanka u uredu župana Zadarske županije i tužbe koju će Općina Vir podnijeti protiv Zadarske županije za nanesenu štetu u iznosu od 30 milijuna kuna poslala je novo priopćenje.

Kaznene prijave idu protiv pročelnika Meštrovića i donedavnog pročelnika Letinića.

Sadržaj priopćenja prenosimo u cijelosti.

Općina Vir tuži Zadarsku županiju za nanesenu štetu u iznosu od 30 milijuna kuna; kaznene prijave još protiv odgovornih pročelnika Zadarske županije; Olivija Meštrovića iz Upravnog odjela za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i komunalne poslove, i donedavnog pročelnika Željka Letinića iz Upravnog odjela za provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje.

Danas, 22. prosinca u Uredu župana Zadarske županije, predstavnici Općine Vir na čelu s načelnikom Općine Vir Kristijanom Kapovićem, zamjenikom načelnika Općine Vir Antonijem Vučetićem, pročelnicom Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo i komunalno gospodarstvo Paolom Žepinom te pročelnicom Upravnog odjela za opće, pravne poslove i lokalnu samoupravu Katarinom Radović, održali su radni sastanak sa županom Zadarske županije Božidarom Longinom, zamjenikom župana Zadarske županije Šimom Vickovićem, pročelnikom Upravnog odjela za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i komunalne poslove Olivijem Meštrovićem i Željkom Letinićem, donedavnimpročelnikom Upravnog odjela za provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje.

Sastanak je održan na temu suradnje upravnih odjela Općine Vir s upravnim odjelima Zadarske županije. Na njemu je Općina Vir izrazila nezadovoljstvo tom suradnjom koje s određenim problemima datira još od 2006. godine, odnosno sa sudskim procesima od 2008. godine. Kulminacija tih neusklađenih odnosa je izdavanje građevinske dozvole investitoru Tri Bartola d.o.o. za gradnju benzinske pumpe na Viru, koja se kosi s već izdatom i pravomoćnom lokacijskom dozvolom iz 2014. godine, koju kao ovlaštenik državnog poduzeća Hrvatske ceste ima Vir održavanje d.o.o., komunalno poduzeće u vlasništvu Općine Vir.

Vir održavanje d.o.o. je kao ovlaštenik tvrtke Hrvatske ceste d.o.o. dobilo lokacijsku dozvolu za proširenje koridora, rekonstrukciju kolnika, postavljanje javne rasvjete, izgradnju nogostupa te autobusnih stajališta i ugibališta na potezu državne ceste 306 od Virskog mosta do Trga svetog Ivana (centra Vira). Od početka tog procesa iz 2012. godine, Vir održavanje d.o.o. zajedno s Općinom Vir u proteklih šest godina u taj projekt investira 15 milijuna kuna, koji su nezakonitim izdavanjem građevinske dozvole investitoru Tri Bartola d.o.o., sada dovedeni u pitanje i ugrozu.

Zato Općini Vir i općinskom komunalnom poduzeću Vir održavanje d.o.o. ne preostaje ništa drugo nego tužiti Zadarsku županiju za nanesenu štetu u iznosu ukupne investicije uz pripadajuće zatezne kamate u periodu od šest godina, što po okvirnom izračunu daje iznos od najmanje 30 milijuna kuna. Kako Zadarska županija ne želi pokrenuti obnovu upravnog postupka vezano uz nezakonito izdanu građevinsku dozvolu, iako to po zakonu može, te ne želi prihvatiti sve priložene dokaze i dokumente sadržane u više od 54 priloga i više od 100 dokumenata koji nepobitno i jedinstveno dokazuju da je ta građevinska dozvola izdana na nezakonit način, Općina Vir će zaštiti svoje interese i podignuti kaznene prijave protiv odgovornih pročelnika: Upravnog odjela za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i komunalne poslove Olivija Meštrovića i Željka Letinića iz Županijskog odjela za provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...