OŠ Bartul Kašić uručen ugovor vrijedan više od 1,4 milijuna kuna za unaprjeđenje pismenosti

U okviru  poziva „Unaprjeđenje pismenosti – temelj cjeloživotnog učenja” prošli tjedan u Ministarstvu znanosti i obrazovanja svečano je uručen 21 ugovor za dodjelu bespovratnih sredstava. Od pet odabranih projekata iz Dalmacije čak tri dolaze iz Zadarske županije, među njima i projekt InovA@skola kojeg je na poziv Ministarstva prijavila OŠ Bartula Kašića iz Zadra. Ukupna vrijednost projekta je 1.450.438,32 kn od kojih bespovratna sredstva iz Europskog socijalnog fonda iznose 100%.

Projekt “INovA@skola” ima cilj razviti inovativne interdisciplinarne izvannnastavne aktivnosti za unaprjeđenje digitalne, čitalačke, medijske, financijske, prirodoslovne, i višejezične pismenosti te osigurati ljudske i materijalne kapacitete za njihovu provedbu u 4 osnovne škole Grada Zadra. Učenicima će se omogućiti stjecanje ključnih kompetencija u području različitih vrsta pismenosti koje će ih osposobiti za uspješniji nastavak školovanja i cjeloživotno učenje te pridonijeti stvaranju društva znanja gdje je cjeloživotno učenje temeljna odrednica i preduvjet gospodarskog i socijalnog napretka.

Kroz projektne aktivnosti osposobit će se učitelji i stručni suradnici za korištenje inovativnih metoda i kreativnih tehnika poučavanja u implementiranju izvannastavnih aktivnosti, informacijsko-komunikacijske tehnologije u nastavi, projektno-istraživačke nastave te metoda rada s disleksičnim učenicima. U projektne aktivnosti planirano je uključiti minimalno 165  učenika koji će sudjelovati u izradi aplikacije za mobitel „Digitalna brošura grada“ i online leksikona ulica Zadra. Kreirani strateški dokumenti, priručnici, planovi i programi, multimedijski sadržaji  za razvoj više vrsta pismenosti bit će dostupni na portalu za E-učenje koji će se uspostaviti tijekom provedbe projekta.

Uz nositelja OŠ Bartula Kašića, partneri na projektu su Sveučilište u Zadru, Grad Zadar, OŠ Šime Budinića, OŠ Zadarski otoci i OŠ Petra Preradovića. Projekt će se provoditi od 30. studenoga 2017. do 28. srpnja. 2019. godine.

Na natječaj za područje unaprjeđenja pismenosti prijavilo više od 200 škola, no nešto manje od 27 milijuna kuna osigurano je za deset posto najboljih za škole diljem Hrvatske. U  ime OŠ Bartula Kašića ugovor je primila ravnateljica Katica Skukan.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...