Otvoreno križanje kod Vruljice; Semafori će snimati i mjeriti protočnost prometa

Križanje ulica Josipa Jurja Strossmayera i Ivana Mažuranića u Vruljici otvoreno je danas nakon dva i pol mjeseca radova, točno kako je pročelnik upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo Grada Zadra Darko Kasap najavio. Pohvalno je da su radovi završeni prije očekivanog roka koji je bio predviđen za 3. siječnja. Radovi su završeni unatoč lošim vremenskim koji su vladali tijekom njihovog izvođenja.

Nova prometnica uključuje moderne semafore, horizontalnu signalizaciju, skretače ulijevo, a sve to će doprinijeti boljoj protočnosti prometa. Senzori na semaforu pratit će intenzitet prometa i vozila i pješaka, te po potrebi produžavati ili smanjivati intervale propuštanja. Mislilo se i na one koji zaslužuju našu pažnju pa su tako rubnjaci izgrađeni prema najnovijim standardima za invalide, kako je rekao pročelnik Kasap. Gradonačelnik Zadra Branko Dukić ispričao se svima koji su zbog radova imali poteškoća i dodao kako su sada Zadrani dobili bolju i sigurniju prometnicu što će i rezultirati s manjim gužvama u turističkoj sezoni.

Izvođač radova bila je Vodoinstalacija, njihova vrijednost iznosi nešto manje od tri milijuna kuna. O tog iznosa je 2,2 milijuna izdvojilo Ministarstvo unutarnjih poslova.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...