Plenković primo zapovjednika JVP Zadar Željka Šošu i njegove kolege

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković primio je danas u Banskim dvorima predstavnike Hrvatske vatrogasne zajednice, na čelu s predsjednikom Antom Sanaderom, delegaciju vatrogasnih zapovjednika i predstavnika Državne uprave za zaštitu i spašavanje.
Uz predsjednika Vlade bio je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Predsjednik Vlade zahvalio im je na požrtvovnosti koju su pokazali u akcijama spašavanja života i imovine tijekom požara koji su ove godine bili posebno zahtjevna ugroza.

Razgovaralo se o unapređenju sustava vatrogastva, kao i mogućnostima bolje koordinacije aktivnosti svih tijela koja sudjeluju u zadaćama zaštite i spašavanja, a predsjednik Plenković pohvalio je suglasje oko prijedloga jedinstvenog sustava vatrogastva i rad na iznalaženju novih, sustavnih rješenja.

Ranije su danas ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić, ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar i načelnik Hrvatske vatrogasne zajednice Željko Popović potpisali prvi ugovor u okviru specifičnog cilja povećanja djelotvornosti i kapaciteta u javnoj upravi kroz poboljšanje usluga i upravljanje ljudskim potencijalima.

Ukupna vrijednost projekta, koji će omogućiti vatrogasnom sustavu bolje i djelotvornije korištenje svih postojećih informatičkih aplikacija koje su im na raspolaganju,  je 9.901.637 kuna.

Ovaj projekt osposobit će 13.000 polaznika za korištenje informatičkih aplikacija, omogućiti održavanje 643 edukacije i osposobljavanje 3000 informatičkih operatera. Tom će edukacijom vatrogasci postati konkurentniji na tržištu rada.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...