Policajcima kasne plaće, ako ne budu uplaćene do petka, idu u štrajk

Nacionalni sindikat policije na svom profilu na Facebooku objavio obavijest o kašnjenju isplate plaća.

“Poštovane kolegice i kolege!

Nakon brojnih razgovora i provjera na okolnosti utvrđenja razloga odgode isplate plaće za mjesec studeni 2017. godine, zaposlenima u MUP-u, donosimo Vam pojašnjenje razloga zbog kojih je nastala predmetna situacija kašnjenja isplate plaće!

Naime, zbog prevelike opterečenosti i određenih zastoja u radu softvera FINA-e, ista agencija nije bila u mogućnosti obraditi veliki broj zahtjeva (isplata dar za djete-plaća za sve državne službenike), zbog čega je došlo do zastoja u ažuriranju što je u konačnici blokiralo isplatu plaće!

Stoga je planirana isplata sa 7. prosincem 2017. godine pomjerena najvjerovatnije na 8. prosinca 2017. godine iako niti taj datum nije siguran za isplatu!

Kolegice koje rade u obračunu plaća u MUP-a su uistinu odradili svoj dio posla, ali nažalost još jedanput se sustav obrade i isplate plaća tzv. COP se pokazao kao manjkav i pun nedostataka zbog čega se dogodila navedena situacija, tijekom sutrašnjeg dana ćemo od nadležnog Ministarstva financija zatražiti utvrđivanje i provjeru kapaciteta softvera i sustava koji radi obradu plaća s obzirom da se tijekom prosle vlade u taj sustav uložilo jako puno novaca, očito uzalud!!!

Te da se utvrdi eventualna odgovornost onih koji su odgovorni za propuste, da se nepravilnosti i manjkavosti žurno otklone, kako se ovakve i slične stvari više ne bi ponavljale!

Vaš Nacionalno sindikat policije”, stoji u objavi.

Za N1 iz Sindikata policije dodatno objašnjavaju kako sutra, u petak, ističe zakonom propisan rok od 30 dana za isplatu plaće.
‘Nakon toga možemo podnijeti zahtjev za mirenjem i ako do toga ne dođe u roku 24 sata možemo krenuti u štrajk. Očekujemo, međutim, da će plaća biti uplaćena do sutra’.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...