Pomorska škola je doprinijela razvoju zadarske regije i rastu ugleda Hrvatske

Pomorska škola je pomogla da se čitava ova regija promakne u materijalnom i svakom drugom smislu. Dugi niz godina su upravo pomorci koji su završili Pomorsku školu bili nosioci svekolikog razvoja ovog kraja – uz Tankersku plovidbu u samom početku, pa brodogradilište,  Turisthotel i druge tvrtke, rekao je ne skrivajući nimalo svoj ponos dugogodišnji ravnatelj ove kultne zadarske ustanove Svetko Perković na svečanoj večeri održanoj u Arsenalu povodom obilježavanje 60. obljetnice od osnutka škole.

Kroz Pomorsku školu proteklih desetljeća školovalo se više od 4.000 pomoraca. Njeno osnivanje bio je vizionarski potez jednog od najvećih zadarskih gospodarstvenika, dugogodišnjeg direktora Tankerske plovidbe, Ivana Paše. Paše je bio svjestan potrebe osnivanjem institucije koja će školovati novi kadar te isto doprinijeti konti

nuiranom usvajanju novih znanja. Potez koji nije samo doveo do razvoja Zadra nego i rasta ugleda Hrvatske.

Hrvatska je postala jedna od vodećih europskim nacija u časnicima i pomorcima koji danas plove svjetskim morima jednim djelom i zahvaljujući Pomorskoj školi. Škola se truda da bude uvijek bolja. Posljednjih godina smo se nametnuli, ne samo među pomorskim školama, nego i među drugim školama u Hrvatskoj. U samom smo vrhu u opremanju, prihvaćanju i primjenjivanju novih metoda edukacije, uspješnosti naših učenika. Naša osnovna politika je da je učenik u centru našeg profesionalnog interesa, kaže Perković.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...