Prejeli ste se? Evo kako i što konzumirati narednih dana

Nekako tada uvijek volimo isprobati baš sve što nam se nudi na blagdanskom stolu, zbog čega se kasnije osjećamo loše te kao da se ne možemo pomaknuti. No ovog puta vam nećemo savjetovati kako da to izbjegnete, nego što da napravite, odnosno jedete, dan nakon što se to dogodi.

1. Nemojte jesti manje nego inače

I to samo zato što se osjećate loše zbog svega što ste pojeli dan prije. Dakle, ako ste pretjerali, drugi dan se opskrbite zdravim namirnicama. Najbolje je konzumirati nekoliko malih obroka tijekom dana koji će vam pomoći regulirati vaše tijelo. “Ako jedete manje nego inače, to bi ponovno moglo dovesti do prejedanja, jer ćete biti gladni”, prenosi britanski Glamour.

2. Posegnite za smoothiejima

Blendirana hrana, kao što su npr. smoothieji, jednostavnija je za probavu pa je ona odličan izbor ako se ne osjećate dobro. A budući da su sastavljeni od voća i povrća, oni će vas dobro rehidrirati.

3. Hidratacija je jako važna

Voda će potaknuti vašu energiju, zadržati usredotočenost, umanjiti nadutost i isprati višak šećera i soli od dana prije. Zato, uvijek imajte bočicu vode pokraj sebe te je pijuckajte neprestano kroz dan. Ako ne želite piti vodu, posegnite za zelenim čajem.

4. Posegnite za hranom bogatom kalijem

Baš poput vode, i kalij će također isprati natrij iz vašeg tijela te vam pomoći da se osjećate manje naduto. Posegnite za bananama, špinatom, avokadom ili lososom.

5. Prirodno zaslađena hrana

Možda zvuči proturječno, no ova će vam hrana pomoći kod šećernog mamurluka. Jedenje puno šećera može vas natjerati da ga želite još više, no prirodno zaslađena hrana može vas spriječiti u tome. Posegnite za voćem ili jogurtom, piše Index.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...