Pripremite se na iznadprosječne temperature i jak vjetar

Proljetne temperature najavljene su za cijelu Hrvatsku pa će tijekom tjedna one dosezati i više od 15 stupnjeva celzijevih. Zahlađenje je predviđeno tek za kraj radnog tjedna.

Diljem Hrvatske u ponedjeljak će biti umjereno do pretežno oblačno, vjetrovito i osobito na kopnu osjetno toplije nego u nedjelju. Povremeno će biti kiše, uglavnom na Jadranu i u područjima uz Jadran. Kiša će biti češća u prvom dijelu dana, a oborine mjestimice mogu biti obilnije, osobito na širem riječkom području. Puhat će umjeren do jak, na udare osobito u gorju olujan jugozapadni vjetar, na Jadranu jako i olujno jugo. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 10 i 16 °C, donosi tportal.hr.

U nastavku tjedna bit će iznadprosječno toplo i vjetrovito. Bit će djelomice sunčano, a uz više oblaka malo kiše mjestimice može pasti na Jadranu i uz njega. Sredinom utorka sa zapada stiže jače naoblačenje s češćom kišom na sjevernom Jadranu i gorju, a padat će i u središnjoj Hrvatskoj. Puhat će umjeren i jak jugozapadnjak, na Jadranu i jugo. Vjetar će navečer slabjeti i postupno okretati na sjeverac. Jutarnja temperatura od 7 do 12, na Jadranu između 11 i 15. Najviša dnevna od 11 do 16, u Dalmaciji oko 17 °C. Navečer hladnije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...