kalendar za sve četiri u zrak

Pročitajte vodič za spajanje praznika u 2018. i složite kraljevski odmor

Arhiva AZD/Ilustracija

Detaljni vodič za spajanje neradnih dana u 2018. godini je spreman. Evo kako ćete dobiti više odmora uz malo potrošenih dana godišnjeg. Sljedeća  godina počinje u ponedjeljak što automatski znači dugi vikend. Na žalost, Sveta tri kralja padaju u subotu, pa tu nema materijala za spajanje s danima godišnjeg odmora, piše tportal.hr.

Uskrs će u 2018. biti 1. travnja (nije vic), a iza njega slijedi neradni Uskršnji ponedjeljak. Osim u slučaju potrošenih četiri dana godišnjeg odmora kako bi vam cijeli tjedan bio neradan, kao ni u prvom tjednu 2018. godine, tu nema prilike za spajanje slobodnih dana.

Prva prava prilika za dobivanje dužeg niza neradnih dana uz malo potrošenog godišnjeg odmora je tek u svibnju. Praznik rada pada u utorak što vam omogućava spajanja s vikendom ako uzmete jedan dan godišnjeg u ponedjeljak. Krajem istog mjeseca je Tijelovo koje pada u četvrtak, pa uz jedan dan potrošenog godišnjeg odmora možete dobiti četiri neradna dana u nizu.

Spajanje slobodnih dana nastavlja se odmah u lipnju. Dan antifašističke borbe pada u petak, a Dan državnosti u ponedjeljak, što znači da dobivate četiri neradna dana u nizu bez potrošenog godišnjeg odmora.

Velika gospa u kolovozu bit će u srijedu, pa to s dva dana godišnjeg odmora možete spojiti s vikendom prije ili onim koji slijedi. Dan domovinske zahvalnosti, na žalost, pada u nedjelju.

Dan nezavisnosti bit će u ponedjeljak što vam bez potrošnje godišnjeg odmora daje produženi vikend u listopadu. Svisveti su u četvrtak u studenom, pa uz samo jedan dan potrošenog godišnjeg možete dobiti četiri neradna dana u nizu.

Prosinac je, kao i uvijek, idealan za spajanje slobodnih dana. Božić i Sveti Stjepan su 2018. u utorak i srijedu što vam daje priliku da uz samo tri potrošena dana godišnjeg odmora dobijete devet neradnih dana u nizu.

Ukratko, 2018. pruža nešto manje prilike za spajanje neradnih dana, osim ako vam cilj nije napraviti si cijeli tjedan slobodnim uz četiri potrošena dana godišnjeg što je moguće u siječnju, travnju, svibnju, lipnju, kolovozu, listopadu, studenom i prosincu, no zato donosi niz dugih vikenda za koje nećete morati potrošiti niti jedan dan godišnjeg odmora.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar