Prognoza za tjedan prije Božića; Upaljen alarm, temperature opet idu u minus

Nakon tjedna prepunog vremenskih promjena i ekstrema, pred nama je mirniji, i za prosinac vremenski prikladniji tjedan. Od olujne bure koja je radila probleme širom zemlje, temperatura koje su dosezale do 17°C, pa već sljedećeg dana padale na 5°C, sve do obilnih oborina koje su u pojedinim dijelovima zemlje izazvale poplave, tjedan pred nama donosi zimski ugođaj.

Vrijeme danas sunčano i uglavnom toplo

Naime, danas će u većini krajeva biti djelomice sunčano i uglavnom toplo vrijeme, javlja DHMZ. U Dalmaciji se očekuje oblačnije uz mjestimičnu kišu, a u Lici i unutrašnjosti Dalmacije može biti susnježice i snijega.

Ujutro je u kopnenim područjima moguća mjestimična magla, ali i niski oblaci, što će dovesti i do smanjenje vidljivosti na cestama, zbog čega je za određena područja zemlje izdan žuti Meteoalarm, što možete vidjeti ovdje:

Vjetar će na kopnu biti većinom slab, u Slavoniji do umjeren sjeverozapadni. Duž obale će puhati umjerena do jaka bura, mjestimice s olujnim udarima, a na jugu još ujutro umjeren jugozapadnjak, piše Index.hr.

Najniža jutarnja temperatura zraka kretat će se od -4 do 0°C, na Jadranu od 2 do 7°C, a najviša dnevna kretat će se od 0 do 5°C na kopnu te između 7 i 11 °C na obali i otocima.

U tjednu pred nama očekuje se stabilno i uglavnom suho vrijeme. u unutrašnjosti su mogući mraz i jaka magla. Doći će do osjetnog zahlađenja, dok će na Jadranu puhati umjerena do jaka bura.

Istočna Hrvatska

Na istoku zemlje će sljedećeg tjedna prevladavati suho i hladno vrijeme, s jutarnjim temperaturama koje će se kretati od -4 do 2°C u prijepodnevnim satima, odnosno od 1 do 4°C u poslijepodnevnim satima, uz iznimku petka, kada će se temperature kretati i do 9°C.

Puhat će slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar te slab do umjeren zapadni vjetar. Oborine su moguće u petak kada se očekuje mala količina kiša.

Središnja Hrvatska

U središnjoj Hrvatskoj očekuje se također suho i oblačno vrijeme, dok su padaline moguće u utorak kada se očekuje promjenjivo oblačno vrijeme uz snijeg.

Temperature će ipak biti nešto niže nego na istoku zemlje, pa se tako očekuju temperature od 0 do -7°C u prijepodnevnim satima te od 0 do 5°C u popodnevnim satima. Kao i na istoku zemlje, najtopliji će biti petak koji donosi temperature do 9°C.

Sjeverna Hrvatska

Na sjeveru zemlje očekuje se više oborina nego u ostatku zemlje. Tamo se od utorka do petka očekuju oborine, najprije u obliku snijega u utorak, potom se u srijedu očekuje umjerena količina kiše koja bi ponovno u četvrtak trebala prijeći u snijeg.

U četvrtak se očekuje slab do umjeren jugozapadni vjetar, dok će se temperature kretati od 0 do -8°C u prijepodnevnim satima, odnosno od 2 do 7°C u popodnevnim satima.

Istra i sjeverni Jadran

Područje Istre i sjevernog Jadrana očekuje sunčano vrijeme s naoblakom u prijepodnevnim satima koje će se zadržati tijekom cijelog tjedna. Temperature će se kretati od 0 do 6°C u prijepodnevnim satima, odnosno od 7 do 9°C u popodnevnim satima.

Puhat će slab do umjeren istočni i sjeveroistočni vjetar, dok se u četvrtak očekuje slab do umjeren sjeverozapadni vjetar.

Lika i Gorski kotar

Područje Like i Gorskog kotara očekuje vedro i sunčano vrijeme s umjerenom naoblakom u jutarnjim satima koje će donijeti veliki pad temperatura. Tako će se temperature kretati od -4 do 11°C dok će se u popodnevnim satima kretati od 0 do 6°C.

Jadran i jug zemlje

Na Jadranu se očekuje sunčano i hladno vrijeme s mjestimičnom naoblakom. Temperature će se kretati od -1 do 2°C u jutarnjim satima, a u popodnevnim satima će dosezati od 6 do 10°C. Puhat će slab do umjeren istočni i sjeverozapadni vjetar.

Na jugu zemlje očekuje se također sunčano ali i hladno vrijeme. Temperature će se kretati od 1 do 4°C u jutarnjim satima, odnosno od 7 do 10 °C u popodnevnim satima. Puhat će slab do umjeren sjeveroistočni vjetar.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...