PU zadarska najavila akciju “Mir i dobro”; Glavni cilj je sprječavanje stradavanja osoba

I ove godine, kako se to tradicionalno čini od 1993. godine, Ministarstvo unutarnjih poslova RH će radi održavanja povoljnog stanja javnog reda i mira te opće sigurnosti osoba i imovine provoditi preventivnu akciju “Mir i dobro”. Cilj akcije je sprječavanje stradavanja osoba i oštećenja imovine od uporabe pirotehničkih sredstava i drugih eksplozivnih tvari, sprječavanje nedozvoljene prodaje i uporabe pirotehničkih sredstava te ostvarivanje dobrog stanja javnog reda i mira i opće sigurnosti u predblagdansko i blagdansko vrijeme.

Glavni cilj akcije je sprječavanje stradavanja osoba i opća sigurnost. Svakodnevno poduzimamo niz preventivnih aktivnosti na javnim mjestima i to ne samo u gradu Zadru, rekao je jutros na konferenciji za novinare održanoj u PU zadarskoj, Božidar Budiša, a Ivica Burčul, voditelj odjela za javni red, istaknuo je da upotreba pirotehničkih sredstava nije dio božićnog slavlja.

Prošle godine je od pirotehničkih sredstava teško ozlijeđeno 5 osoba od kojih je jedna bila maloljetna, rekao je Burčul.

Elis Žodan iznio je podatke o predanom oružju, streljivu i eksplozivnim sredstvima u 2016. te proteklih jedanaest mjeseci 2017.godine u okviru  nacionalne preventivne akcije „Manje oružja manje tragedija“, pozvao je građane na dragovoljnu predaju oružja i minsko eksplozivnih sredstava bez sankcija  te ponovio upozorenja građanima, a posebno roditeljima kako bi se izbjegla stradavanja zlouporabom pirotehnike ili oružja.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...