RAZGOVOR Ivan Mastermix “Zadar i ja se volimo još iz 90-tih; Za DJ Busha i Saturnus vezani su moji počeci”

Istinski ljubitelji electro zvuka jako dobro znaju tko je kralj veterana hrvatske house glazbe.

Njegove su singlove 90-ih godina u svoje setove uvrštavali najpoznatiji DJ-i svijeta. Na kartu svojih nastupa upisao je Ibizu, Ministry of Sound (London), Love Parade…

Povodom sutrašnjeg nastupa u Zadru, razgovarali smo s jednim od predvodnika hrvatske underground scene – Ivanom Mastermixom.

Koliko često dolazite u Zadar? Što vam prvo padne na pamet kada se spomene naš grad? 

Zadar i ja se volimo još iz 90-tih kada sam dolazio puštati glazbu u Saturnusu, Rockatanskom, nakon toga Max-u.  Kasnije sam dolazio nastupati i u Gothamu, Maraschinu i Q baru. Najzaslužniji za te moje početke u Zadru je moj dragi prijatelj Alen Bušljeta, Dj Bush koji me često zvao u goste i promovirao moju glazbu u Zadru. Širio dobru vibru.

Kakva je vaša sinergija sa zadarskom publikom?

Zadarska publika je zahtjevna, zna što želi i uvijek mi je drago doći ovdje nastupati. Nekoliko puta sam nastupao u Bizarru i te večeri su mi ostale u lijepom sjećanju. Za nastup ovoga petka odaziv je izvrstan, tako da ćemo se svi skupa dobro zabaviti i isplesati na poseban novi zvuk housa koji promoviram u zadnje vrijeme.

Već ste dugo na sceni, kakvom je ocjenjujete danas?

Scena se jako promijenila, kao i sve drugo u životu. Meni je uvijek zanimljiva upravo zbog tih promjena kako u glazbenom smislu tako i u navikama publike koja je prati. Veliki izazov u svakom pogledu za sve nas izvođače koji se bavimo ovim poslom. Još uvijek uživam u putovanjima, puštanju glazbe i upoznavanju novih, zanimljivih ljudi i njihovih priča.

Što publika može očekivati od vašeg nastupa u Zadru?

Publika može očekivati jedan novi zvuk, pun emocije i melodija. Moja glazba i svi moji setovi imaju prekrasnu priču i zahvalan sam svima vama koji je osjećate i koji me pratite.

Kojom radno-glazbenom pričom ste trenutačno najviše okupirani?

U Rijeci je pokrenut Perfect weekend house clubbing, svake subote u Corto Maltese baru na riječkom terminalu. Osim mene nastupaju i renomirani hrvatski DJ-jevi. Do sada smo ugostili varaždinskog Kay Zrilla, Dj Stenta a ove subote, 16.12. nam dolazi i vrhunski DJ i producent Yakka. U Corto Malteseu smo u tim večerima odlučili raditi i izložbe slika. U studenom smo imali prekrasnu postavu zagrebačkog umjetnika Denis Brajčića. Tako da ovim putem pozivam sve prolaznike kroz Rijeku da subotom navrate na Perfect Weekend u Corto Maltese.

Ivan nam dobre vibracije u Zadar donosi u petak, 15. prosinca kada će nastupiti u Bizzareu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...