Sabina Glasovac: “U ringu bih voljela vidjeti Beljaka i Milanovića”

I privatno ste žestoki kao u Saboru?

Da, energična sam osoba koja brani svoje stavove do posljednjeg daha i radi sa srcem. Temperamentna sam, brutalno iskrena i uporna. No privatno ipak znam biti češće nasmijanija i opuštenija.

S obzirom da je vaše područje obrazovanje, kakvi ste bili u školi?

Bila sam odlična učenica, ali kampanjac, kaže Glasovac za 24sata.

Što mislite o ministrici Divjak i napretku kurikularne reforme?

Ministrici želim svu sreću, ali ono što vidimo zadnjih šest mjeseci ne budi optimizam.

Što vas frustrira u životu?

Teško podnosim laž i nepravdu, frustrira me nemoć i saznanje da neke stvari ne mogu promijeniti, ma koliko se trudila. I smeta me teza da su svi političari isti jer nisu. Nismo.

Trenirate boks. Tako se nosite sa stresom ili baš volite borilačke vještine?

Trenirala sam i tenis, rukomet te taekwondo kao dijete, ali boks mi je sada pravi ispušni ventil, daje mi mentalno-fizički balans, a nakon treninga izađem kao da imam krila.

Koga biste voljeli nokautirati? S kim biste rado u ring?

Ostavljam nokaute, one verbalne, za saborski ring. A u boksački bih rado sa Zoranom Milanovićem ili Krešom Beljakom, oni su ‘fajteri’.

Što vas i danas veseli kao malo dijete?

Puno toga. Vrijeme Adventa, Božića. Obožavam taj blagdanski šušur, još više osjećaj topline, pomaganja, istinske emocije i bliskosti koji se širi među ljudima. I još me može razveseliti teglica Nutelle.

Neudani ste. Ispituje li vas i dalje obitelj kad ćete se udati?

Sretno sam neudana, ha ha. Odustali su, sada su prešli na brata. Jedino još baka Katica ne odustaje od pitanja, iako ima sve manje kriterija kakav bi ‘on’ za mene trebao biti.

Kako se opuštate i provodite slobodno vrijeme?

Nedavno mi je kolega Mrsić rekao da sam mogla i frizuru napraviti, toliko o slobodnom vremenu, ha ha. Ne znam se baš opuštati i odmarati, čak ni bolesna ne odmaram, uvijek sam u pokretu. Vikendima pokušavam uhvatiti vremena za čišćenje, putovanja, kazalište, čitanje knjiga i druženje s prijateljima i obitelji.

‘Zaružite’ li još uvijek?

Zaružim, ali ne pretjerujem. Veseljak sam po prirodi, volim dobro društvo, ples i pjesmu.

Jeste li ostvarili sve snove i ciljeve ili je ostalo još neostvarenih?

U politici sve radim spontano pa tu nemam nekih zacrtanih ciljeva. U privatnom životu ima hrpa toga i imam osjećaj da neću stići sve što planiram i želim. Ne bojim se starenja, ali me muči ta prolaznost vremena. Želja mi je imati svoju obitelj i djecu, imam popis zemalja koje bih još voljela proputovati i knjiga pročitati, upisala bih i postdiplomski, naučila još neke strane jezike…

Koliko pari cipela imate?

Uf, ovo je jako teško pitanje. Ne znam broj, jako puno, iznadprosječno puno. Ali kako kaže poslovica: Dajte ženi prave cipele i osvojit će svijet.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...