Sandra Vukić: “Perinić uhljebio Kristiana Vukića, pa on omogućio načelniku da na račun Općine u privatni auto ulijeva gorivo”

Nije dugo trebalo čekati odgovor nekadašnje načelnice Općine Vrsi Sandre Vukić nakon prozivke njenog sljedbenika Luke Peranića o nenamjenskom trošenju općinskog novca. Nekadašnja nezavisna načelnica, koja je potom prešla u redove HDZ-a, daje svoje viđenje situacije u Općini Vrsi te upozorava na namještene natječaje za posao za političke podobne partnere, trošenje općinskog novca u privatne svrhe i druge nelogičnosti. Njeno priopćenje donosimo u cijelosti.

Uhljebljen iz trećeg puta

Smatramo da je presedan da se vijećnik koji je izabran u Općinsko vijeće Općine Vrsi s kandidacijske liste birača, čiji je nositelj bio sadašnji Načelnik Luka Perinić zaposli se u tu istu Općinu. U više navrata je raspisivan natječaj za vijećnika Kristiana Vukića, Obala kneza Branimira 66, rođ. 14.06.1990., međutim s obzirom na njegove „nekompetencije“ uvijek su se javljali stručniji kandidati. Tako je na stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Općina Vrsi za njegovo radno mjesto raspisala oglas za posao koji je trajao od 25.08.2017. do 04.09.2017., pa opet isti oglas od 14.09.2017.-22.09.2017.te naposljetku i natječaj za vježbenika u „Narodnim novinama“.

Kristian Vukić se uspio uhljebiti tek iz trećeg puta. Njegovo uhljebljivanje je planirano još od lipnja što dokazuje činjenica da je svojevoljno prekinuo stručno osposobljavanje u „Jedriličarskom klubu Uskok „ i da je sve do zaposlenja u Općini Vrsi bio formalno nezaposlen iako je svaki dan dolazio na posao u Općinu, jer je jako dobro znao koje mu je mjesto obećano. Kristian Vukić će Općinu Vrsi koštati svaki mjesec preko 9.000,00 kn. Ali to nije sve.

Aniti Maraš plaća od 12.000 kuna, Periniću od 15.000 kuna

Zamjenica načelnika Anita Maraš, bez dana radnog iskustva je uz pomoć istog tog vijećnika na vijeću sebi dodijelila plaću koja Općinu Vrsi svaki mjesec opterećuje sa preko 12.000,00 kn. Isto tako, Kristian Vukić je podržao i izglasavanje plaće za Načelnika. Načelnik ima iskustvo konobara te 1 mjesec stručnog osposobljavanja. On je isto uz pomoć Kristiana Vukića izglasao plaću koja opterećuje proračun Općine Vrsi za preko 15.000,00 kn mjesečno. Na mjesto komunalnog redara su zaposlili konobara Ivana Ninčevića i odobrili mu plaću koja opterećuje proračun Općine Vrsi za preko 8.000,00 kn mjesečno.

Županijski djelatnik Marko Rončević je rođak Željka Predovana i prijatelj Luke Perinića zaposlen u Općini Vrsi na radnom mjestu višeg stručnog suradnika za komunalne poslove, a obavlja funkciju „direktora Općine Vrsi“, a sa plaćom opterećuje proračun Općine Vrsi za preko 10.000,00 kn mjesečno. Isto tako, Općina Vrsi u tijeku ima dva aktualna oglasa za zapošljavanje. Kako saznajemo iz redova Luke Perinića, jedan od natječaja je za zbrinjavanje još jedne vijećnice s iste liste. Moramo priznati da im je proračun porastao, pa su tako troškovi plaće u 2018.g. planirani u iznosu od 2.037.500,00 kn, što je za 812.477,22 kn više nego što je planirano u 2017. g. kada su troškovi za plaće iznosili 1.225.022,78 kn. To su vjerojatno „razvojni programi Općine Vrsi“ od kojih će mještani imati koristi.

Kako su im navedene plaće „male“ onda je Kristian Vukić za zaposlenje u Općini glasao i omogućio Načelniku da u svoj privatni automobil ulijeva gorivo na trošak Općine. Vjerojatno sada s uhljebljivanjem uživa plodove dizanja ruku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...