Sinoć nakon silbenske Alke u karićima zapjevao Zoran Jelenković!

Volonteri na otoku Silba danas od jutra pripremaju finalnu večer ove jedinstvene adventske manifestacije, veliki kostimirani novogodišnji doček uz zadarsku klapu Leut! Od nastupa klape Cambi, 28. prosinca na ovom je malom otoku počela sjajna atmosfera, a fešta na Silbi se nastavila 29. prosinca kada je u sklopu „Božićne čarolije na Silbi“ održana i prigodna Večer Dalmacije, uz prave slavonske tamburaše, Iločke bekrije, koji su na otok stigli iz svog rodnog Iloka, najistočnijeg grada Hrvatske.

Sve programe u sklopu „Božićne čarolije na Silbi“ od 26. prosinca kada je okrunjen, nije prestajao nadgledati Kralj od Silbe, Emil Duvnjak. Tako je Kralj nadgledao i iščekivani turnir u boćanju koji je bio pravi hit ovogodišnje „Božićne čarolije na Silbi“ i u kojem su se natjecale sve generacije, također i ženske ekipe, a prednjačili – bivši i „odbjegli“ kraljevi. U finalu božićnog turnira u boćanju, naime, zaigrali su u timu Čedo Žorž koji je trebao biti okrunjen u prvom krugu ovogodišnjeg izbora Kralja od Silbe i Igor Supičić, a u kontra timu su igrali prošlogodišnji Kralj od Silbe – Marinko Lovrin i Ićo Motušić. Pobjedu je ipak odnio tim Marinka Lovrina. Kralj od Silbe Emil Duvnjak sudio je pravedno, složile su se sve ekipe natjecatelja, a oduševljeno mnoštvo je dodatno skandiralo Kralju kada je ispunio svoju dužnost i počastio cijelo boćalište i okupljeno mnoštvo!

Bend Mary Jane koji od samog početka manifestacije zabavlja otočane i turiste, svake je večeri podgrijavao atmosferu ususret velikim koncertima, a vokalistica Marina iz benda, posljednjih je dana i vodila program „Božićne čarolije na Silbi“. Sinoć, 30. prosinca, na scenu „Božićne čarolije na Silbi“ napokon je, na oduševljenje mještana, stao i Zoran Jelenković koji je na Silbi uspio napraviti fenomenalnu koncertnu atmosferu! Jelenković se pokazao kao pravi showman, a publika je sve njegove hitove zborno pjevala.

Nakon što su se gosti manifestacije „Božićna čarolija na Silbi“ pokazali u boćanju, sinoć su imali prilike zaigrati nesvakidašnju silbensku Alku u karićima, koja se i ove godine potvrdila kao urnebesna zabava, a pobjedu u ovoj nesvakidašnjoj disciplini odnijeli su Denis Perović i i Ivica Mišković.

Jučer su u sklopu „Božićne čarolije na Silbi“ održane i dvije izuzetno zanimljive edukativne radionice o bogatstvu hrvatskog kulturnog nasljeđa, a u kojima su prvenstveno uživali iseljenici koji ove blagdane provode na Silbi i turisti iz Hrvatske i susjednih država. Prva je bila radionica renomiranog povjesničara umjetnosti i kustosa Nikole Albanežea iz ustanove Academia Cravatica – „Priča o kravati“, koja je uputila okupljene u povijest naše, hrvatske kravate, dok je Peter Hawlina, osnivač Slovenskog rodoslovnog društva, održao radionicu o povijesti otoka Silbe i kapetanu Mariniću i simbolu Silbe – slavnoj Toreti.

Večerašnji novogodišnji doček na Silbi započinje u 19 sati, a potrajat će, uz klapu Leut iz Zadra, do ranojutarnjih sati!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...