Štand humanitarne udruge Marijini obroci na trgu; Donirajte za topli školski obrok najsiromašnijima

U subotu, 16. prosinca u jutarnjim satima, na Narodnom trgu građani će imati priliku posjetiti Štand dobre volje te dobiti informacije o aktivnostima humanitarne udruge Mariji obroci i donirati za topli školski obrok najsiromašnijima.

Štand će biti postavljen na Narodnom trgu zahvaljujući udruzi „Eko-Zadar“ koja je Marijinim obrocima osigurala „Štand dobre volje“ u sklopu Sajma zdrave hrane, tradicijskih proizvoda i suvenira „Dani sunca“.

Marijini obroci su međunarodna humanitarna organizacija okupljena oko zajedničke vizije davanja dnevnog obroka na mjestu obrazovanja djeci u najsiromašnijim zemljama svijeta. Gotovo sve aktivnosti Udruge ovise o neplaćenim volonterima te pokret raste upravo preko njih koji nesebično pomažu. Unatoč različitim podrijetlima, rasama, religijama, jezicima i okolnostima, smatramo se jednom velikom obitelji koja radi za ostvarivanje zajedničkog cilja, poručuju iz Marijinih obroka.

Marijini obroci trenutačno hrane preko 1,2 milijuna u najsiromašnijim zemljama svijeta, a prosječno je dovoljno samo 120 kuna kako bi se jedno dijete prehranilo tijekom čitave školske godine.

Udruga Marijini obroci Hrvatska osnovana je 2009. godine sa željom da barem djelić solidarnosti koju smo osjetili u najtežim trenucima Domovinskog rata vratimo onima kojima je to sada najpotrebnije. Marijini obroci Hrvatska imaju otvorenih 13 školskih kuhinja (12 u Africi i jedna u Ekvadoru), te redovito prehranjuju oko 11 200 djece. Jedna od školskih kuhinja u Beninu nosi naziv ‘Dalmacija, Hrvatska’ u kojoj 700 djece dobiva topli obrok svaki školski dan zahvaljujući donatorima iz Zadra i cijele Dalmacije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...