Stiže zahlađenje; Već sutra olujna bura te susnježica i snijeg u unutrašnjosti Dalmacije

Sredinom dana, kaže prognoza Državnog hidrometerološkog zavoda(DHMZ), u većini krajeva očekuje se prestanak oborina, potom i djelomično razvedravanje, no u Dalmaciji navečer i u noći ponovno kiša.

Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, u Slavoniji i Dalmaciji sjeverozapadni, a na jugu još ujutro jak jugozapadnjak. Na sjevernom Jadranu zapuhat će bura koja će poslijepodne imati jake udare, navečer i olujne. Temperatura zraka većinom između 1 i 6, na sjevernom Jadranu od 6 do 11, u Dalmaciji između 10 i 15 °C.

U nedjelju u većini krajeva bit će djelomice sunčano. U Dalmaciji promjenljivo oblačno mjestimice s kišom, a u njenoj unutrašnjosti može biti susnježice i snijega. Ujutro u unutrašnjosti mraz i mjestimice magla i niski oblaci. Vjetar na kopnu većinom slab, a duž obale jaka, mjestimice i olujna bura. Najniža jutarnja temperatura zraka od -6 do -1, na Jadranu između 2 i 7, a najviša dnevna od 1 do 6, uz obalu između 8 i 11 °C.

U ponedjeljak i utorak DHMZ prognozira na kopnu djelomice sunčano, uglavnom suho i hladno. Ujutro mjestimice magla ili niska naoblaka. Na Jadranu idućih dana djelomice ili pretežno sunčano i vjetrovito s umjerenom i jakom burom.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...