The Guardian odlučio; Luka šesti igrač svijeta, Messi bolji od Ronalda

Ugledni The Guardian objavio je svoj tradicionalni popis najboljih nogometaša godine, na kojem je Messi završio ispred Cristiana Ronalda.

Ugledni britanski dnevni list The Guardian objavio je popis najboljih nogometaša u 2017. godini i na prvo mjesto je smjestio argentinskog genijalca Lionela Messija. Iako je osvojio dvije najprestižnije individualne nagrade (Ballon d’Or i FIFA The Best), Cristiano Ronaldo našao se na drugom mjestu u izboru 169 nogometnih stručnjaka iz 63 zemlje svijeta.

U anketi najboljih nogometaša svijeta glasali su aktualni i bivši treneri, te jedni od najboljih nogometaša u svoje doba Ronaldo, Hernan Crespo, Javier Zanetti…

Messi je prema izboru The Guardiana slavio ispred Ronalda, Neymara, Kevina De Bruynea, Harryja Kanea i Luke Modrića. Hrvatski kapetan odradio je najbolju godinu svoje karijere u kojoj je postao prvak Španjolske, Europe i svijeta s Realom, te je odličnim igrama odveo Vatrene na Svjetsko prvenstvo u Rusiju. Top 10 zatvorili su Robert Lewandowski, Kylian Mbappe, Toni Kroos i Eden Hazard.

Na popisu najboljih igrača svijeta u 2017. godini prema anketi Guardiana našao se i Ivan Rakitić, koji je završio na 57. mjestu, prenosi Gol.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...