U 2018. proširenje Zračne luke i uvođenje investitora u Gaženicu

Župan Božidar Longin održao je u četvrtak, 30. studenoga 2017. godine peti javni kolegij na kojem je, uz ostalo, usvojen prijedlog rebalansa proračuna za 2017. godinu, kao i nacrt prijedloga odluke o prihvaćanju razvojnih projekata Zadarske županije za 2018. godinu i projekcije za 2019. i 2020. godinu.

Usvojen je i nacrt godišnjeg Programa rada upravnih tijela Zadarske županije za 2018. godinu koji će biti upućen na usvajanje Skupštini. Provedbom ovog Programa Zadarska županija nastavit će s kvalitetnim pripremama, aktivnim pristupom i suradnjom s nositeljima razvojnih projekata, akademskom zajednicom te gospodarstvenicima. Osobito će se usmjeriti na pomoć razvitku poduzetništva kroz razvijanje novih programa potpore i ulaganja u poduzetničku infrastrukturu kako bi se omogućilo otvaranje novih radnih mjesta.

Kroz svoje programe i dalje ćemo poticati razvoj sektora specifičnih oblika turizma (ruralni, avanturistički, ciklo, nautički, gastronomski…), te ćemo, kao suvlasnici, pomagati u ostvarenju projekta proširenja Zračne luke Zadar. Kroz svoje aktivnosti  i međunarodnu suradnju uspostavljamo kvalitetnije odnose sa zainteresiranim ulagačima, pa tako i za novu luku Gaženica, kako bi se nakon skorog završetka ovog izuzetno važnog projekta ostvarili investicijski potencijali te osigurala nova radna mjesta. Cilj je da Zadarska županija postane središte putničkog i teretnog prometa ovog dijela Europe, rekao je župan Longin.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...