U organizaciji volontera sa Silbe i iz Zadarske županije započela manifestacija „Božićna čarolija na Silbi“!

Na otoku Silba, u subotu, 23. prosinca otvorena je druga po redu otočna manifestacija „Božićna čarolija na Silbi“ koja će trajati sve do 1. siječnja 2018.

Volonteri pristigli s obližnjih otoka, zajedno s mještanima Silbe, danima su vrijedno ukrašavali svoj otok kako bi i Silba ponovno zabljesnula u božićnom ambijentu.

Baš kako su i priželjkivali, na manifestaciju su već tijekom prvog dana počeli pristizati gosti i turisti, koji su se već prve večeri okupljali oko glavne pozornice i bogate gastronomske ponude.

„Prvu večer naše manifestacije smo otvorili u domaćoj atmosferi, uz domaća vina i rakije, tradicionalna jela i interaktivno druženje sa svim turistima i domaćinima, a fešta je trajala gotovo do 3 u noći. Mi smo već protekle godine pokazali da smo sjajni domaćini i da naša velika i srčana volja može i na našem malom i udaljenom otoku kreirati atmosferu i program na kojem bi nam pozavidjela i veća mjesta i gradovi“, zadovoljno je komentirao Kristijan Lopac koji je i ove godine organizirao program i okupio volontere za izvedbu manifestacije.

„Na Silbu sam došao po preporuci, i to iz Njemačke u kojoj živim, a inače imam dalmatinske korijene. Sve što ovdje vidim me potpuno oduševljava, dalmatinski ugođaj, domaća hrana, božićno raspoloženje i namjeravam uživati i na svim koncertima koji će se ovdje održati“, ispričao nam je Pero iz Berlina koji je zajedno sa prijateljima stigao proslaviti blagdane u domovini. „Ovo nije ni Beč, ni Zagreb, ovo je Silba, pa nikada ne bih očekivao da jedno malo mjesto može ovako izgledati i imati ovakvu ponudu za advent“, priključio mu se Dubravko koji je također pristigao iz dijaspore, i to iz SAD-a.

Glavne se fešte na Silbi očekuju od 26. prosinca nadalje kada će se na Silbi uz oživljavanje tradicionalnih silbenskih običaja kao što je Biranje silbenskog kralja, održavanje natjecanja Alka u karićima, ili natjecanja u potezanju konopa, održati odlični koncerti na otvorenom – 26. prosinca nastupaju Bepo Matešić i David Ricov, 27. prosinca Zoran Jelenković, 28. prosinca klapa Cambi, 29. prosinca tamburaši Iločke bekrije, a poslastica za novogodišnji doček je i zadarska klapa Leut.

„Pozivamo sve ljude punih srca koji žele s nama provesti ovo adventsko vrijeme da nam dođu na našu Silbu i pridruže se jedinoj adventskoj manifestaciji u našoj zemlji koju samostalno organiziraju volonteri i otočani!“ zaključuje Lopac, uz poziv na „Božićnu čaroliju na Silbi“.

Sve novosti i detaljni program manifestacije „Božićna čarolija na Silbi“ možete pratiti na fbook stranici:

https://www.facebook.com/TZSilba/

Informacije o redu plovidbe katamarana potražite ovdje:

http://www.miatours.hr/

Za bukiranje adventskog smještaja, sve upite možete uputiti na:

[email protected]

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...