U subotu na parket zadarskih Mocira istrčat će Danijel Subašić i Ivan Santini!

Na parket zadarske dvorane u Mocirama u subotu će istrčati malonogometne momčadi „Zadarska dica“ i „OŠ Voštarnica“ na humanitarnom i revijalnom spektaklu u sklopu tradicionalnog turnira „Futsal čarolija“. Dvorana će, kao i prošle godine, biti krcata, očekuje se oko 1.200 ljubitelja malonogometne vještine i Zadrana koji uživo žele vidjeti hrvatske reprezentativce Danijela Subašića i Ivana Santinija, najzvučnija imena ovogodišnjeg izdanja „Futsal čarolije“.

„Danijel i Ivan su naši najveći ambasadori, zaista smo im zahvalni što su se rado odazvali na naš poziv. Žao nam je što neće biti Luke Modrića i Šime Vrsaljka koje su u dolasku spriječile klupske obaveze u Realu i Atleticu“, kaže nam Marko Šimurina, predsjednik Udruge za mali nogomet Zadarske županije. Ova je lijepa malonogometna zadarska priča krenula još prije 20 godina, a posljednje dvije godine na inicijativu Tome Gluića iDragana Župana turnir je dobio humanitarni karakter s revijalnom utakmicom.Igra se u korist polaznika Osnovne škole „Voštarnica“, jedine odgojno-obrazovne ustanove u Zadarskoj županiji u kojoj se provodi školovanje učenika s teškoćama u razvoju. Kako je njima je namijenjen sav novac, nitko u Zadru nije pitao ni koliko, niti kada, zašto ili kako. Svi su se odazvali, pomogli i pružili ruku podrške. Prijavilo se ukupno 100 momčadi, sve koje postoje u Zadarskoj županiji, kao i šest ženskih ekipa te 22. dječje momčadi, što je najmasovnije malonogometno okupljanje u Zadarskoj županiji. Šimurina kaže:

„Definitivno smo najsretniji zbog našeg cilja, kao i činjenice da su se sve malonogometne momčadi odrekle novčanih nagrada u korist škole. Organizacijski i po broju prijavljenih momčadi ovo je jako velik turnir kojega ne bi bilo moguće provesti bez entuzijazma i pomoći svih ljudi koji u njemu sudjeluju. Svima smo jako zahvalni, a humanitarni karakter turnira i ideja revijalne utakmice najviše su pomogli njegovom omasovljenju“.

Malonogometni turnir počeo je 18. prosinca i do finalne utakmice koja je na rasporedu 27. prosinca, igra se po klasičnom turnirskom principu. Subota je pored revijalnog spektakla i dan utakmica osmine finala i četvrtfinala, pa će od rekordne 72. prijavljene seniorske momčadi do nedjelje – „knjiga spasti na četiri (polufinalna) slova“. Finale je na rasporedu u srijedu 27. prosinca, a onda dogodine – nova čarolija s malonogometnim čarobnjacima.

„Želja nam je da ovaj lijepi humanitarni malonogometni event postane projekt Grada Zadra i zadarske Turističke zajednice, koji su i dosad značajno pomogli turnir“, poručio je još prvi čovjek županijske malonogometne udruge.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...