Udario šakom od stol pa je Simeone popustio; Vrsaljko ostaje u Španjolskoj

Nakon što je zatražio odlazak iz Atletica Šime Vrsaljko brzo je vraćen u udarnu momčad, jer je trener Diego Simeone samom sebi morao priznati da tako kvalitetnog mladog desnog beka neće moći naći u tako kratkom vremenu, kako piše tportal. Naš 25-godišnji branič ove je sezone bio pao u drugi plan do te mjere da nije igrao čak ni kad je njegov konkurent na poziciji desnog beka Juanfran bio ozlijeđen.

Diego Simeone uporno je pronalazio rješenja uz koja je Šime Vrsaljko ostajao na klupi, ali ostao je iznenađen kad je hrvatski reprezentativac zatražio odlazak iz kluba i to ove zime. U želji da u formi dočeka Svjetsko prvenstvo u Rusiji, htio je Šime promijeniti sredinu i nastaviti karijeru u Napoliju, no Atleticov trener tada je shvatio da mu zapravo neće biti jednostavno pronaći kvalitetnu zamjenu na toj poziciji. Za kvalitetnim igračem nisu samo interes pokazali Talijani nego i Englezi, pa su Simeoneu, ono što se kaže, došle do glave neke stvari.

Naime, Juanfran ima 32 godine i na zalazu je, a rješenje bez Vrsaljka s Thomasom Parteyjem protiv mnogih protivnika nije najsretnije. Uslijedio je razgovor argentinskog stručnjaka sa Šimom kojeg je pokušao uvjeriti da ostane u klubu, a iz uprave su poručili da nema nikakvih izgleda da ga prodaju već u siječnju. Rezultat ultimatuma na kraju je pozitivan za Šimu Vrsaljka: nakon prijetnje odlaskom iz kluba vraćen je u prvu momčad i odigrao je posljednje dvije utakmice u Primeri te asistirao za pobjednički pogodak protiv Alavesa. Simeone nije čovjek koji dopušta da se igrači igraju s njim, ali ovaj put je tako ispalo. Vrsaljko je zasad pobjednik, no rastanak je i dalje moguć, samo ne prije lipnja…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...