Uništena imovina na lokalu „Vagabundo“ i privatnoj kući u kojoj živi Kristijan Kapović

“Rano jutros se desio još jedan u nizu napada na privatnu imovinu načelnika Općine Vir Kristijana Kapovića. Naime, ovo je već peti puta da se uništava privatna imovina načelnika Kapovića u posljednjih deset godina. Jutros je uništena imovina na lokalu „Vagabundo“ i privatnoj kući u kojoj živi načelnik Kapović. Šteta na objektu se procjenjuje na cca 25.000 kuna, te su podnesene kaznene prijave protiv nepoznatih počinitelja. Posljednjih deset godina uz uništavanje imovine načelnika Kapovića, zabilježeno je i pet fizičkih napada na načelnika i njegovu obitelj (suprugu, majku i oca) uključujući i tri prijetnje smrću i oružjem.

Ujedno u noći sa četvrtka na petak na prostoru javne plaže „Jadro“ na Viru uništena je javna imovina tvrtke Vir Turizam d.o.o. – 15 drvenih suncobrana koji su polomljeni i bačeni na plažu. Šteta se procjenjuje na 50.000 kuna.

Ovo je nastavak vandalizma koji se događa u kontinuitetu već dugi niz godina, a materijalne štete se mjere u stotinama tisuća kuna. Prošle godine primjerice uništeno je 20 suncobrana i dječje igralište na plaži Biskupljača, obarali su se borovi preko prometnica, podizale barikade te životno ugrožavali vozači i putnici u prometu. Šaranje grafitima po javnim površinama i uništavanje javne rasvjete su gotovo svakodnevna pojava. Ovim putem apeliramo na PU Zadarsku da pojača ophodnje i nadzor na području otoka Vira te da pronađu i kazne krivce ovih zlodjela.”

Ured načelnika Općine Vir


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...