USKOK započeo s predistražnim radnjama na Viru zbog sporne građevinske dozvole za benzinsku pumpu

Po nalogu ravnateljstva USKOK-a otvorene su predistražne radnje od strane PU zadarske, Službe kriminalističke policije, temeljem kaznene prijave koja je podnesena od strane Općine Vir, vezano uz predmet nezakonito izdate građevinske dozvole investitoru Tri Bartola d.o.o. od strane Upravnog odjela za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i komunalne poslove Zadarske županije, a koju je potpisala zamjenica pročelnika spomenutog odjela Ivona Cota.

Dužnosnici i službenici Općine Vir obavili su obavijesni razgovor s djelatnicima Službe kriminalističke policije PU zadarske te predali dokumentirani i kompletirani predmet nezakonito izdate građevinske dozvole, koji se sastoji od ukupno 54 uvezana priloga. O ostalim detaljima predistražne radnje djelatnici Općine Vir nisu u mogućnosti obavijestiti javnost, sukladno zakonskim propisima kako se ne bi ugrozili detalji same istrage, stoji u priopćenju iz Općine Vir.

Na nedavno održanoj tiskovnoj konferenciji načelnik na Viru vezano uz izdavanje sporne građevinske dozvole, zamjenik načelnika Općine Vir Antonio Vučetić kazao je kako su predstavnici Općine Vir sastali sa zamjenikom ravnatelja USKOK-a nedavno u Zagrebu.

S cijelim slučajem upoznali smo i USKOK gdje su nam rekli da nikad nisu dobili bolje pripremljeni kazneni predmet. Ovdje se ne može govoriti o propustu, vidi se velika namjera, a sada se krenulo u fazu zataškavanja, rekao je na konferenciji načelnik Kristijan Kapović.

Općina Vir očekuje i od Zadarske županije da pokrene kaznene i stegovne postupak protiv odgovornih u postupku te su najavili da ako se ne postupi po zahtjevu prema niže rangiranim službenicima, da će biti pokrenuti postupci protiv više rangiranih službenika Zadarske županije.

Mi smo podnijeli kaznene prijave protiv zamjenica Upravnog odjela za provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnju Zadarske županije Ivone Cote koja je izdala građevinsku dozvolu za izgradnju benzinske postaje na Viru investitoru Tri Bartola, Željka Predovana kao projektanta, protiv Ante Valentića kao direktora poslovne jedinice Zadar Hrvatskih cesta te protiv Tri Bartola, odnosno Burčul Bartola kao investitora. Ovdje imamo slučaj da je kriminal vidljiv i na razini dječjeg vrtića. U nekim drugim općinama i gradovima to možda može proći, ali bogemi na Viru neće. Sa županom Božidarom Longinom se još nismo vidjeli. Prvi puta ćemo se vidjeti na u petak na Božićnom domjenku. Nadamo se plodonosnom razgovoru, rekao je Kapović.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...