Uspjeh Kapovića; Općina Vir uklonila protupravno postavljene predmete sa nelegalnog gradilišta

Upravni odjel Općine Vir za prostorno uređenje, graditeljstvo i komunalno gospodarstvo, zajedno sa komunalnim poduzećima Vir održavanje d.o.o., Čisti otok d.o.o. i Vir Zaštita d.o.o. rano jutros je provela izvršno rješenje o uklanjanju protupravno postavljanih predmeta, pokretne naprave odnosno pokretne ograde s bespravnog gradilišta u zaštićenom obalnom pojasu koji prema PPUO spada u autohtoni pejzaž na otoku Viru, a koji bespravni investitor Tri Bartola nasilno pokušava otvoriti protivno Zakonu o gradnji.

Na predmetnoj lokaciji je trebala početi nelegalna izgradnja benzinske stanice. Ujedno, pokrenut je postupak za uklanjanje neregistriranog građevinskog stroja – olupine koji se nalazi na predmetnoj čestici te se priprema prijava nadležnom Ministarstvu za uništenje posebno zaštićenog autohtonog pejzaža odnosno krajobraza na području zaštićenog obalnog pojasa.

Načelnik Kristijan Kapović jasno je na nedavnoj tiskovnoj konferenciji istaknuo kako na Viru neće biti bespravne gradnje.

Mi investitoru poručujemo da ni slučajno ne dođe provesti na Vir ovu investiciju. Stručne službe će ga fizički u tome spriječiti. Preporučio bih mu da zasadi na tom zemljištu 100 maslina. Imamo dobar program za sufinanciranje poljoprivrede, sadnice će dobiti besplatno i komunalne tvrtke će mu pomoći zasaditi ih, izjavio je Kapović.

Otok Vir dugo je bio stigmatiziran kao otok bespravne gradnje, ali izgleda kako ova negativna slika postaje stvar prošlosti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...