Uz pomoć moderne tehnologije; Protetskom rehabilitacijom nadomjestite izgubljene zube

Dentalna protetika je grana stomatologije koja se bavi nadomještanjem većeg ili manjeg broja izgubljenih zuba kao i kompleksnim oralnim rehabilitacijama. U slučaju gubitka većeg broja zuba s vremenom dolazi do mnogih poremećaja u položaju preostalih zuba, gubi se ispravan vertikalni i horizontalni odnos čeljusti, stabilan i siguran zagriz, preostali zubi se naginju, isplivavaju, putuju. Dolazi do skraćivanja donje trećine lica, čeljusni zglob mijenja svoj položaj, dolazi do ortopedske nestabilnosti, bolova u zglobu i mišićima čeljusti, otežanog žvakanja i općenite disfunkcije stomatognatog sustava.

Metalna konstrukcija za metalkeramički most

Protetska rehabilitacija ima za cilj očuvati ili vratiti optimalnu funkciju žvačnog sustava. Danas je neodvojiva od estetske stomatologije jer svi protetski nadomjestci osim funkcionalnosti imaju za cilj i poboljšanje pacijentovog izgleda.

– Protetska terapija planira se individualno ovisno o kliničkoj slici pacijenta, a materijali i postupci odabiru se ovisno o situaciji i potrebama pacijenta. Kod odabira terapije uvijek se trudimo predložiti optimalno rješenje koje će funkcionirati dugi niz godina, a svakako dati i zadovoljavajuću estetiku. Stručnost i iskustvo naših terapeuta te neposredna blizina laboratorija zubne jamac su kvalitete naših radova, kaže stomatologinja Andrea Kačan iz ordinacije dentalne medicine Zara Dent.

Prije
Poslije

NA SLICI: Estetska i funkcijska rehabilitacija i ispravljanje nepravilnog zagriza zirkonskim krunicama

U ostvarivanju zahtjeva koriste se nove tehnologije kao što je CAD/CAM tehnologija. CAD/CAM tehnologija skraćenica je za pojam Computer Aided Design/Computer Aided Manufacturing odnosno računalno dizajniranje/računalno potpomognuta proizvodnja.
Koristi se već niz godina u raznim granama industrije gdje je potrebna velika preciznost izrade, a danas se u stomatologiji koristi kod izrade protetskih nadomjestaka (ljuskica, inlaya, onlaya, krunica, mostova, individualiziranih abutmenta u implantoprotetici…).
CAD/CAM tehnologija omogućava veliku preciznost i individualizaciju protetskih nadomjestaka te kratak rok izrade.

Njene prednosti su sljedeće: preciznost izrade i savršeni dosjed nadomjestka na brušeni zub čime se minimalizira mogućnost nastanka karijesa i oboljenja uzrokovanih prodiranjem bakterija u međuprostor između zuba i protetskog nadomjestka, mogućnost vizualizacije konačnog izgleda zuba, prirodnost, brzina izrade.

U Zara Dent-u naglašavaju kako sve krunice i mostovi koji su do 31.1.2018. na akciji od 20% spadaju u gore navedeno i izrađuju se na taj način, a možete ih posjetiti na Bilom Brigu, u ulici Sv.Marije 68 ili ih kontaktirati telefonski na broj telefona 098/195-3644 te dogovoriti besplatne konzultacije i pregled. Popust se odnosi na gotovinsko plaćanje!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...