Večeras Klapa Rišpet, sutra Soulfingersi

Danas na Adventu u Zadru od 17 sati zabava je rezervirana za djecu. Na Trgu Petra Zoranića održat će se edukativne radionice „Dolazi nam Djed Božićnjak“. Nek i vaša djeca postanu dio čarolije iz “Priče o magičnom božićnom drvcu” na Trgu Petra Zoranića. U 20 sati predstavit će nam se novi mladi zadarski bend Hot staff koji je nastao  u ožujku ove godine. Svirat će nam strane i domaće hitove.

Od 21 sat uživajte uz klapu Rišpet. Koja će nas zabavljati uz svoje hitove  koje je pisao njihov član,  Pero Kozomara („Zora bila“, „Još ne mogu pristat volit“, „Ne more mi bit“), kao i starije brze vesele pjesme i hitove Miše Kovača, Olivera, Bana, Belana, dakle veoma širok i veseo repertoar. Klapa je pobjednik Splitskog festivala 2013. godine s pjesmom „Ćaća”, a momentalno među najpopularnijim hrvatskim klapama, poznata po svojim hitovima: „Što mi ljube oćeš kazat“,  „Kad je pošla ća”, “Lumin”, “Projdi mojon kalon”, „Fališ mi”, „Mislin samo na te”, duetu s legendarnim Mišom Kovačem „Sunce mi od tebe dolazi” te duetu s Jelenom Rozgom „Prsti zapleteni”.

U subotu od 18 sati održat će se obred paljenja četvrte adventske svijeće u crkvi Sv. Šime. Obred će predvoditi dr. Želimir Puljić, nadbiskup koji će ujedno upaliti svijeću. Pjevanje će animirati zbor župe sv. Šime. U 19.30 na Adventu će se predstaviti mlada zadarska pjevačica Sanella Bačić, sa svojim novim hitovima “Čvor” i “Zar je moguće” koje je izdala ove godine u suradnji s Hit Recordsom. Autor teksta i glazbe ovih je Kristijan Rahimovski uz aranžman Filip Gjude. Izvest će još i pjesmu “Božićna noć” koju je nedavno izdala također pod okriljem glazbene kuće Hit Records a koja je oduševila zaljubljene i romantične parove jer je pjesma  božićno-ljubavnog karaktera a nastala je spontano u radionici Adriana Zafranovića i Domagoja Runje mladih glazbenika iz Zadra koji su ujedno potpisnici teksta, glazbe, aranžmana i produkcije.

U 20 sati spremite se za energične Soulfingerse koji s nestrpljenjem  očekuju izlazak na pozornicu Adventa u Zadru, gdje će publici uz njihov već poznat urnebesni  i plesni program odsvirati  i pjesme koje rado izvode u ovo doba godine kad na okićenim ulicama  gradova vlada slavlje i adventski duh. Spot  Soul fingersa  za pjesmu   I saw Mommy kissing Santa Claus, upravo ovih dana hrvatska publika ima priliku gledati na mnogim TV kanalima, portalima, na društvenim mrežama, pa  će s njom   Soul fingersi  otvoriti svoj zadarski adventski show i rasplesati  publiku. Zadar obožavaju i pamte ga kao prvi grad u Hrvatskoj u koji su još kao mladi izvođači 90-tih godina, nakon uspjeha  na top ljestvicama pozvani na gostovanje. Rado se sjećaju tih godina, kad su se u Zadar uputili s velikim bandom, s velikom idejom soul glazbe i s velikom tremom.  Tada  su se oduševili zadarskom publikom koja im je  dala dobar vjetar u leđa i evo njihova karijera traje već 26 godina.

U subotu vas očekuje, Zimska bajka od 10 sati na trgu Petra Zoranića, zabavan i edukativan program za djecu i odrasle. Održat će se edukativne radionice za djecu “Dolazi nam Djed Božićnjak”. Nek vaša djeca postanu dio čarolije iz “Priče o magičnom božićnom drvcu” na Trgu Petra Zoranića. Od 17 sati pogledajte odličnu tematski prigodnu predstavu dramske skupine pozitiva iz Sukošana u režiji voditeljice Lorene Bračić. Na Kampo Kadventu ne propustite dječji zabavno-edukativni program kampo Iluzija u 10 sati. U perivoju Gospe od Zdravlja bit će postavljeno 10-ak slikarskih štafelajaza najmlađe koji će imati priliku izraziti svoju kreativnost. Također će moći zaigrati i igru Čovjekić, ne ljuti se!

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...