Večeras ne propustite pogledati komediju “Gastarbajterski Božić”

U susret Božiću, večeras u HNK Zadar s početkom u 20 sati  ne propustite pogledati komediju Glumačke družine Histrion, GASTARBAJTERSKI BOŽIĆ prema tekstu Mate Matišića.

Predstavu je režirao Zoran Mužić, a u ulogama Marije i Joze u ovoj izvrsnoj komediji publiku će zabaviti Ankica Dobrić i Joško Ševo. Mate Matišić je i autor glazbe, scenografiju potpisuje Miljenko Sekulić, a kostimografiju Elvira Ulip.

Gastarbajterski Božić rani je dramski tekst Mate Matišića, napisan baš za Božić, prije 29 godina, koji je svoju premijeru doživio 1988. godine pod imenom Božićna bajka.

Radnja predstave se događa na samu Badnju večer u praznom trgovačkom centru, u kojem su prisutni samo čistačica Marija i noćni čuvar Jozo,oboje hrvatski gastarbajteri. To su žena i muškarac zrelije dobi koji su cijeli svoj radni vijek proveli teško zarađujući za kruh u tuđini, a danas  čeznu samo za mirovinom. Humor, ironija, emocije,  čežnja za domovinom i nadasve ljubav isprepliću se u ovoj vješto napisanoj komediji s elementima melodrame.

Provokativni i beskompromisni pisac, scenarist i jazz muzičar, skladatelj filmske glazbe te autor 12 drama, Mate Matišić poznat je kao autor koji s dozom crnoga humora  pokazuje sve mane, zablude, laži i iluzije hrvatskog društva. To je dokazao nebrojeno puta, i kao autor drama poput Anđela Babilona, Svećenikova djeca i Posmrtna trilogija, ali i kao scenarist ili koscenarist na filmovima Krste Papića, Dalibora Matanića i Vinka Brešana.

Predstava je u dramskoj pretplati i slobodnoj prodaji. Ulaznice po cijeni od 60,00 kuna u prodaji su na blagajni HNK Zadar (11-13h, 18-20h) .

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...